Review - Nike Air Zoom Pegasus 37

18 June 2020
Review - Nike Air Zoom Pegasus 37

Eindelijk is het weer zover: de nieuwe Nike Pegasus 37 is uit! Zelf loop ik al jaren op deze schoen, ondertussen dus al de 37e editie, maar een schoen die elk jaar toch de nodige veranderingen met zich meebrengt. Na 2 weken op deze schoen gelopen te hebben vertel ik jullie graag mijn mening hierover!

ZOOL

Wat mij direct opviel toen ik de schoen aantrok is dat je meer naar voren gedwongen wordt dan bij de Pegasus 36. In de voorvoet zit een Air Zoom unit, waardoor de schoen een stuk reactiever is dan voorheen. Hierdoor merk ik gelijk dat deze schoen voor veel meer trainingen gebruikt kan worden dan alleen de rustige duurlopen. De vorige Pegasus modellen gebruikte ik voor langzame duurlopen en mijn snellere trainingen liep ik op andere modellen.

Ondertussen heb ik al meerdere tempotrainingen gedaan op de Pegasus 37 en dat bevalt erg goed. Door de wat zachtere achterkant van de zool krijg je voldoende energie terug op een hoger tempo, wat gelijk minder belastend is voor je achillespezen en kuiten.

De tussenzool in de Nike Pegasus 37 is van React foam, dus daardoor is de schoen ook erg licht, wat natuurlijk weer meehelpt met snellere trainingen.


UPPER 

De upper van de nieuwe Pegasus heeft ook de nodige veranderingen doorgemaakt. Waar de vorige Pegasus modellen vaak kleine veranderingen hadden, heeft deze schoen eigenlijk alles wat de Pegasus 36 tekort kwam.

Super licht en ademend mesh materiaal zorgt ervoor dat de schoen goed om de voet heen past en dus ook beter aansluit. Door dit materiaal ademt de schoen ook meteen beter.

De hiel is naar mijn mening wat steviger geworden dan de vorige modellen, wat meteen ten goede komt aan de stabiliteit.

De tong van de schoen is zo dun en licht dat je amper doorhebt dat het er zit.

UITERLIJK

Zeg nou zelf, het uiterlijk van een schoen is tegenwoordig bijna net zo belangrijk als hoe hij zit. Zelf ben ik enorm fan van de uitstraling van een Pegasus 37, dat je hem eigenlijk ook gewoon als sneaker kunt dragen.

Je ziet dat de achterkant als een soort punt vormt, waardoor je eigenlijk wordt gedwongen iets meer op je middenvoet te gaan landen om de stabiliteit van de schoen te behouden. Hierdoor heeft de schoen ook een aerodynamisch design gekregen, waardoor de schoen er snel uitziet!

De verschillende kleurencombinaties zorgen er voor dat er voor jou altijd wel een geschikt paar tussen zit!