Review - adidas Ultraboost 22

1 December 2021
Review - adidas Ultraboost 22

Omdat deze schoen speciaal ontwikkeld is door vrouwen en voor vrouwen ben ik extra nieuwsgierig naar deze schoen. Ik heb de eerste Ultraboost ook gehad maar de maat was toen net iets te krap dus die heb ik vooral casual gedragen.

Zool

De Ultraboost 22 heeft het LEP systeem gebruikt. (Linear Energie Push) Dit is een plastic inzetstuk dat aan de buitenzool is toegevoegd en ontworpen om lopers 15% meer torsiestijfheid te geven. Hierdoor pak je snel het tempo op wanneer dit nodig is. adidas zegt dat vrouwelijke hardlopers met het LEP-systeem, de Boost-middenzool en de aanpassingen aan het bovenwerk 4% meer energieteruggave kunnen verwachten wanneer ze in de Ultraboost 22 trainen dan in vergelijking met de Ultraboost 21. Ik merk die energieteruggave ook echt tijden het lopen, ik word echt naar voren geduwd tijdens de snelle intervallen.

Upper

Het bovenwerk van de Ultraboost 22 bestaat net zoals bij de voorganger uit Primeknit materiaal. Naast Primeknit werd er ook gerecycled plastic gebruikt om meer structuur en ondersteuning aan de voet te geven. Het voelt als een sok om mijn voet en tegelijkertijd ook stevig en ondersteunend. Ik beweeg heel makkelijk in deze schoen en voelt heel vrij en luchtig aan. De iconische Ultraboost-hielconstructie is wederom toegepast in de schoen. De constructie is zo geplaatst op de hiel om de achillespees op een natuurlijke manier te laten bewegen en de voet goed op de plaats te houden.

Uiterlijk

Zelf vind ik de schoen echt heel mooi. De mooie lichte kleur doet me alweer aan heerlijke zonnige voorjaarstrainingen denken. Echt een schoen voor vrouwen. Ik zou ze zeker kopen in deze kleur maar vind je ze toch te kleurrijk, ze zijn ook in het zwart verkrijgbaar.

Conclusie

Na een aantal weken trainen op deze schoen kan ik zeker zeggen dat ik fan ben. De pasvorm past perfect om mijn voet heen en voelt stevig aan terwijl ik toch vrijheid ervaar. Zelf gebruik ik ze voor wat langere tempo trainingen maar ik pak ze ook voor langere interval trainingen. Het enige minpunt wat ik kan opnoemen is dat ze groot vallen qua maat. Verder kan ik geen min punten bedenken.