Review - ASICS GEL-Nimbus 23

16 March 2021
Review - ASICS GEL-Nimbus 23

Sinds een tijdje ben ik in het bezit van de nieuwe Nimbus 23. Op zijn voorganger, de Nimbus 22 heb ik veel kilometers gelopen, het was en is een van mijn favoriete schoenen. Ik was dus erg nieuwsgierig naar het nieuwe model! Inmiddels heb ik al heel wat kilometers op de Nimbus 23 afgelegd en ik zal je vertellen wat ik van de nieuwe Nimbus vind!

De ASICS GEL-Nimbus 23 voelt comfortabel aan

Ik loop zelf op mijn voorvoet en loop het best op neutrale schoenen. De Nimbus 23 is een neutrale schoen en hij voelt enorm comfortabel aan. Het bovenwerk van deze schoen is heel zacht, het zit echt als een slof aan je voet. Omdat de Nimbus 23 super geschikt is voor lange afstanden is dit echt heel erg fijn. De Nimbus 23 is zo geschikt voor lange afstanden omdat hij hele goede demping heeft. Voor mijn lange afstandsloopjes is de Nimbus 23 nu mijn favoriete schoen!

De schoen voelt wel wat zwaar aan maar is desondanks ook geschikt voor een intervaltraining met langere tempoblokken. Laatst liep ik tijdens een training welke bestond uit 6x 1000m op de nimbus 23 en dit ging erg lekker, het koste weinig moeite om een hard tempo te realiseren. Deze schoen is dus erg fijn als je wat extra demping nodig hebt en toch lekker wilt intervallen.

Tot slot heeft deze schoen geweldige looks. De TOKYO-editie heeft waanzinnig mooie kleuren. Je maakt zeker de blits met deze pareltjes aan je voet.

Concluderend is de Nimbus 23 een super comfortabele schoen welke geschikt is voor de lange afstanden. Ook zijn langere interval blokken prima te doen. En tot slot ziet hij er fantastisch uit! Inmiddels is de Nimbus 23 mijn favoriete alleskunner.


Wouter van Rossum

Instagram: @running_wout