atletiekunie

  • 0

Review ASICS Gel-Nimbus 24

17 March 2022
Review ASICS Gel-Nimbus 24

Review ASICS Gel-Nimbus 24

Wanneer we het hebben over een hardloopschoen waar lange hardloopafstanden op gelopen worden maar ook vele hardloopkilometers mee gaan, komt de ASICS Gel-Nimbus 24 als favoriet naar voren. De hardloopschoen die de klappen van de landing verzacht, de juiste demping geeft bij elke stap en een stevigheid geeft om de voet zorgt voor deze betrouwbare running partner voor de vele kilometers.

Een hoog niveau aan comfort

De ASICS Gel-Nimbus 24 is de vernieuwde hardloopschoen van de ASICS Gel-Nimbus 23. De schoen heeft veel dezelfde kenmerken maar is ook op veel vlakken verbeterd. Zo is de tong van de hardloopschoen meer elastisch als in voorgaande edities en voelt dit in combinatie met het dunne en rekbare materiaal aan als een zachte sok om je voeten heen. Naast de tong is ook bij het bovenwerk in de hardloopschoen gebruikt gemaakt van zacht en ademend materiaal wat dit gevoel meer versterkt.

Krijg de energie terug die je in de hardloopronde stopt

Een zwaargewicht en lompe schoen met veel demping is de trend van een aantal jaar geleden. De hardloopschoenen van deze tijd zijn verdergegaan in ontwikkeling en een lichtgewicht schoen is ervoor in de plaats gekomen. De ASICS Gel-Nimbus 24 heeft de FlyeFoam Blast Plus technologie die in de schoen verwerkt is. De foam in de schoenzool geeft veel demping waardoor de laatste kilometers in de hardloopronde niet meer aanvoelen als verzwaarde kilometers. De bounce die de ASICS Gel-Nimbus 24 geeft bij elke stap zorgt voor het gevoel dat je dezelfde energie terugkrijgt van de schoen als de energie die je stopt in de hardloopkilometers.

De persoonlijke kijk van Lars van Hoeven

Als 800 meter hardloper zijn mijn trainingsrondjes zelden langer dan 10 kilometer. Toch is deze betrouwbare running partner die ook goed dient voor lange afstanden een toevoeging aan mijn hardloopschoenen collectie. Wil jij nu ook weten waarom ik de ASICS Gel-Nimbus 24 als een van mijn favorieten zie, lees dan mijn blog op de website van de Atletiekunie.

Lees de hele review op hardlopen.nl