4 x Review - adidas Ultraboost 22

1 November 2021
4 x Review - adidas Ultraboost 22

Review - adidas Ultraboost 22 - Joyce

Zelf was ik nog niet bekend met de Ultraboost 22 maar wel met de Solar Glide van adidas. Nieuwsgierig werd ik over de vernieuwde pasvorm van de Ultraboost die na 1,2 miljoen voetscans waardoor de schoen beter zal aansluiten bij de vrouwelijke voet.

Uiterlijk

Het valt me op dat er bovenop de doos benoemd ''End Plastic Waste'' staat. De hardloopschoenen zijn namelijk voorzien van gerecyceld Continental rubber en TPU materiaal. Mijn oog valt bij het openen van de doos direct op de mooie paarse kleur. Het moet niet zo zijn dat je je hardloopschoenen koopt op basis van kleur, echter wanneer de adidas Ultraboost 22 de juiste schoen voor je is, kan paars net het beetje voorjaar geven waar we in de winter altijd naar uit kijken. Stiekem willen we toch allemaal naast functionele ook mooie schoenen.

De schoen

Bij het aantrekken van de schoen valt het me direct op dat de ‘sok achtige’ schoen mooi aansluit bij mijn voeten. De schoen sluit mooi aan bij mijn voet, ook bij mijn hoge wreef. Waar ik de ervaring heb dat dat nog wel eens kan irriteren, heb ik daarvan tot op heden, ook na 2 uur dragen, geen last van gehad. De schoen heeft dus geen aparte tong die kan gaan schuiven o.i.d. Doordat er bij de zijkanten bij de veters in wat verharde materiaal zit kan je de schoen goed laten aansluiten aan je voet. De kussentjes bij je hiel geven net een beetje extra comfort ook tijdens het lopen. De schoen past zich mooi aan aan mijn voet en dit is ook mijn ervaring tijdens de keren dat ik de schoenen draag. De zool heeft voldoende grip tijdens zowel droog als nat wegdek om ook je tempo’s eens flink op te schroeven. Ik sta met mijn neutrale loophouding stabiel en stevig op de grond.

Conclusie

Mijn conclusie is dat het een all round schoen is, je kan er prima langer op lopen, maar zelf gaat mijn voorkeur er naar uit om er toch wel ook wat tempo mee te lopen. De pasvorm vind ik enorm fijn dat vindt ik een echte plus bij deze adidas Ultraboost 22.

 

Review - adidas Ultraboost 22 - Merel

Hardlopen doe ik met regelmaat. Zowel korte afstanden, als lange duurlopen; mijn favoriete afstand is een halve marathon. Goede schoenen zijn daarbij heel belangrijk. De juiste maat. De demping. Een irritatie tijdens het lopen, of zelfs een blessure, wil je het liefst voorkomen.

Uiterlijk

Ik mocht de adidas Ultraboost 22 testen, en ik ben positief verrast! De hardloopschoen valt meteen op door het kleurrijke design, dus ik kon niet wachten om ze aan te trekken.

De schoen

Het inlopen was bijna niet nodig; bij het aantrekken zaten de schoenen meteen goed. De stof vanbinnen is heel zacht, maar wel stevig. Daardoor heb je het gevoel dat je de schoen als een sok aantrekt. Heel comfortabel. Het sluit meteen goed passend om je voet en enkel. Met vorst aan de grond zo koud, heb ik hardgelopen afgelopen periode. Mijn voeten bleven in deze schoenen lekker warm. Het is een vrij lichte en flexibele schoen waarmee ik gemakkelijk snelheid kan maken met hardlopen.

Conclusie

Doordat de schoen geen naden of stiksels heeft bij de neuzen, heb ik ook geen last van irritatie bij m’n tenen of zijkant voet. De stof van de schoen sluit goed aan. Ik verwacht nog heel veel kilometers te gaan lopen op deze fijne schoenen!

 

Review - adidas Ultraboost 22 - Rimke

Hoi, ik ben Rimke en ik dit is mijn ervaring met de nieuwe adidas Ultraboost 22.

Uiterlijk

Deze mooie nieuwe adidas hardloopschoen heeft een zachte, mooie lichte paarse kleur. Goede kleurkeuze als je het mij vraagt. Vrouwelijk,elegant, mooi design en erg goed te matchen met mijn hardloopkleding.

De schoen

Éénmaal in ontvangst genomen, kon ik niet wachten om ze uit te proberen. Als je deze schoenen ziet, dan denk je maar één ding… hardlopen! Voor het eerst op deze mooie adidas loopschoen viel me meteen op dat deze heel fijn aansloot om mijn voeten. Een klein rondje gaf al een hele goede indruk. Je voelt direct dat deze schoen speciaal gemaakt is voor damesvoeten. Goed passend om mijn smalle voeten. Door het elastische bovenwerk van deze schoen, heb ik het gevoel dat ik echt in het voetbed wordt gedrukt. Een goede aansluiting, geen irritante naden, maar een aan één gesloten sok die niet bekneld maar juist erg prettig aanvoelt. Wrijvingen en/of blaren zullen hierdoor uitblijven. De zool is erg ligt en uitermate flexibel, waardoor de afwikkeling heel prettig aanvoelt. De grip op de ondergrond is uitstekend te noemen. Wat mij ook opvalt is dat de hielkap een fijn en stabiel gevoel geeft.

Conclusie

Kortom, de nieuwe adidas Ultraboost 22 een echte aanrader voor elke hardloper! Voor mij in ieder geval topschoenen. Ik kan weer niet wachten. Deze geven me echt een boost. Morgen maar weer een rondje :)

 

 

Review - adidas Ultraboost 22 - Sanne

Een schoen speciaal voor dames! Mijn verwachting was een mannenmodel, maar dan kleiner en smaller, maar dat is deze schoen niet. Hoewel voor mij een maatje kleiner beter had gepast. Mijn vertrouwde ASICS schoentjes ruilde ik even in voor de adidas Ultraboost 22.

Uiterlijk

Heel wat scans van vrouwelijke voeten zijn gemaakt voor de ontwikkeling van deze schoen. Door de bredere zool oogt de schoen niet zo smal, maar de voorkant van de schoen is wel degelijk smaller gemaakt. Dat voel je als je de schoen aan hebt, deze sluit mooi aan. Wat direct opvalt is de dikke witte zool. Deze zool steekt aan de achterkant een stukje uit. Persoonlijk vind ik dat heel mooi. Bij maat 42 oogt de schoen daardoor wel wat groot.

De schoen

De hiel sluit ook perfect aan en loopt mooi hoog door, waardoor je achillespees op een natuurlijke manier kan bewegen en je voet goed op zijn plaats blijft.

Bovenkant

De bovenkant van de schoen is van zacht en soepel materiaal. Dat is even wennen voor mij, omdat ik gewend ben aan de stuggere en stevigere ASICS schoenen. Het is uit één stuk en sluit als een sok om je voet. Dit Primeknit materiaal werd ook al bij eerdere Ultraboost modellen gebruikt. Ondanks het soepele materiaal ervaar ik voldoende ondersteuning tijdens het lopen.

Conclusie

De Boost-tussenzool zorgt voor een hoge energieteruggave. Tijdens het lopen voelt de schoen reactief en ondanks de goede demping zeker niet te zacht. Het is mooi dat adidas het belang ziet van schoenen ontwikkelen speciaal voor vrouwen. Als je het mij vraagt een heerlijke schoenen om veel kilometers op weg te lopen.