Recordrace en planning

4 March 2020
Recordrace en planning

Onlangs liep ik de halve marathon in Barcelona en finishte hier in een nieuw persoonlijk record van 1:03.55! Dit was maar liefst een verbetering van meer dan 2 minuten op mijn oude record. Hier vertel ik je graag wat meer over de race en wat er de komende tijd op de planning staat!

Mitja Marató de Barcelona

Deze wedstrijd stond al lang op de planning en ik wilde hier ook echt een piekwedstrijd van gaan maken. Om mij optimaal voor te bereiden vertrok ik 2 weken van te voren naar Portugal voor een trainingsstage. Na 2 dagen goed getraind te hebben werd ik daarna helaas enorm ziek, wat mij zeker 4 goede trainingsdagen heeft gekost. Erg jammer en daardoor had ik mijn doelen al wat bijgesteld voor de halve marathon van Barcelona!

De avond voor de wedstrijd vroeg ik mij af wat ik hier te verliezen had en besloot ik om wat risico te nemen op het tempo. Sommige jongens gaven aan dat zij op de 10 kilometer door wilden komen op 30.00 en dat leek me een goed plan om mee te gaan. Echter werd de tussentijden een stuk sneller (5K: 14.49/ 10K: 29.38/ 15K: 44.51), wat automatisch betekende dat ik een PR liep op de 15 kilometer en ook bijna op de 10 kilometer. Na 16 kilometer draaide we de boulevard op en kregen we te maken met flinke wind. Dit heeft mij uiteindelijk een minuut gekost, maar met een eindtijd van 1:03.55 kon ik niet geloven dat ik deze tijd had gelopen. Het besef is er overigens nog steeds niet helemaal, maar dit geeft vertrouwen naar de toekomst!

Volgende wedstrijden

Zoals van de week al kenbaar was gemaakt via Hardloopshop.nl, ga ik 5 april pacen voor de snelste Nederlandse marathonlopers in Rotterdam. Zij gaan met 5 man voor de Olympische limiet, die op 2:11.30 staat. De bedoeling is dat ik daar ongeveer 25 tot 30 kilometer het tempo ga bepalen voor ze, zodat zij daarna zelf het laatste stuk de strijd aan kunnen gaan.

Als voorbereiding van deze race loop ik op 15 maart nog de 10KM Toprun in Brunssum, met een ongekend sterk deelnemersveld en 1 week later zal ik aan de start verschijnen van het NK halve marathon tijdens de Stevensloop Nijmegen!
Op naar nog meer mooie prestaties!