Hardlopen met een duurzaam randje

19 September 2023
Hardlopen met een duurzaam randje

In een wereld waarin de roep om duurzaamheid steeds luider klinkt, komt de Puma x First Mile collectie als een frisse bries van verandering. Deze unieke samenwerking tussen PUMA en First Mile geeft kwetsbare economieën een duwtje in de goede richting. Zo worden duurzame banen gecreëerd én wordt milieuvervuiling tegen gegaan. PUMA is dit bijzondere partnerschap aangegaan en het resultaat? Een uitzonderlijke collectie van duurzame hardloopkleding.

De reis van plastic naar kleding

First Mile doet zijn naam eer aan door vanaf de eerste stap van het productieproces betrokken te zijn. In landen als Haïti, Taiwan en Honduras worden plastic flessen verzameld en naar speciale inzamelingscentra gebracht. Hier wordt het plastic grondig gesorteerd en vermaalt tot plastic vlokken en vezels. Wat overblijft zijn garen waarmee de kleding kan worden gemaakt, met onderaan de eindstreep een duurzame collectie die voor minstens 20% uit gerecycled materiaal bestaat.

Een uitgebreid pakket

Van ondersteunende sportbeha’s tot comfortabele hardlooptights en van ademende shorts tot prettige hardloopjacks, de Puma x First Mile collectie heeft het allemaal. De kleding is gemaakt van fijn ademend materiaal, zit heerlijk comfortabel en heeft handige zakken voor persoonlijke spullen. Elk item heeft een reis afgelegd en met deze opvallende ontwerpen, levendige kleuren en doordachte details is deze kleding een must have voor iedereen die duurzaam hardlopen wilt nastreven, zonder in te leveren op stijl.

De kracht van menselijke verbinding

Duurzaamheid is het kloppende hart van de samenwerking tussen Puma en First Mile. De collectie laat zien dat het mogelijk is om te innoveren en dat jij zelf een steentje kan bijdragen aan een groenere toekomst. Het gaat niet alleen om het omzetten van plastic in producten, het gaat ook om het maken van sociale impact en een menselijke verbinding: het brengt mensen samen die streven naar verandering. Deze prachtige collectie nodigt ons uit om de eerste stappen te zetten, in de hoop dat we samen een schonere planeet kunnen doorgeven aan onze toekomstige generaties.

Bekijk hier de hele kledingcollectie van Puma x First Mile.