Pannenkoeken voor hardlopers

1 April 2016
Pannenkoeken voor hardlopers
Bananen en eieren, dat zijn producten waar je hardlopers heel erg blijmee maakt. Ze geven energie en zorgen voor spierherstel op een snelleen simpele manier. Boter, bloem en melk kan je helemaal vergeten, wantbanaan en ei is het enige wat je nodig hebt.

Pannenkoeken zijn all over world te verkrijgen en heerlijk om op tepeuzelen. In Frankrijk serveren ze crêpes, in Amerika zijn het pancakesen in Rusland bakken ze blini’s. Dit makkelijk te bakken voedsel is nogsteeds erg hot in ons kikkerlandje. Zeker weten onder hardlopers, wantpannenkoeken hoeven absoluut niet ongezond te zijn.

Simpele en lekkere GEZONDE pannenkoeken


Hieronder volgt het recept voor lekkere gezonde en hele simpelepannenkoeken. Met de twee bovengenoemde basis-ingrediënten verras jijmorgenochtend jezelf, je vriendin, gezin of jouw actieve hardloopmaatjemet een gezond en feestelijk ontbijt.

Ingrediënten hardlopers pannenkoeken


Voor ongeveer zes pannenkoeken heb je de volgende hoeveelheid nodig:

✓ 1,5 rijpe banaan✓ 3 eieren

Voor een iets zoetere smaak kan je de pannenkoeken maken met een kleinsnufje kaneel. Naast de zoete smaak doet dit je ook verlangen naar dewinterse haardvuur gezelligheid.

Kaneel is gezond en zorgt voor een goede bloedsuikerspiegel


Kaneel zorgt niet alleen voor een zoete smaak, maar verbetert ook despijsvertering, cholesterol en je gewicht. Door de hoge hoeveelheidmineralen en magnesium is het breinvoeding en houdt het  je scherp.

Aan de (be)slag


✓ Prak de banaan in een kom tot eensmeuïg geheel
✓ Kluts de eieren door elkaar✓ Voeg optioneel kaneelpoeder toe✓ Verhit een beetje kokosolie of boterin de pan
✓ Giet met een lepel een schep in eenpan met antiaanbaklaag
✓ Maak ze vooral niet te groot, danbreken ze bij het omdraaien
✓ Bak ze twee tot drie minuten aaniedere kant tot ze goudbruin zijn

Klein maar fijn

Verwacht vooral geen pannenkoeken van het formaat zoals je in eenpannenkoekenrestaurant gewend bent, maar kleine stevige power pancakes.Maak ze ongeveer ter grootte van een vuist. Als je ze toch groter maaktheb je de kans dat ze niet heel blijven in de pan. En om het noggezonder te maken kun je er fruit overheen strooien in plaats vansuiker of stroop.