(On)Zekerheid

6 July 2020
(On)Zekerheid

We mogen steeds meer in Nederland en sinds 1 juli zitten daar grote positieve veranderingen bij voor alle sporten! Contactsporten zijn weer toegestaan en ook wedstrijden kunnen weer georganiseerd worden. Dus hoe komt mijn planning eruit te zien de komende periode?

Trainen

Onlangs heb ik ongeveer 5 weken wat rustiger aan gedaan, mede door een pijntje in mijn enkel, maar ook om even de druk weg te halen omdat er toch geen wedstrijden waren. Ik merkte dat mijn lichaam goed reageerde op deze rust en zodoende ben ik nu een aantal weken weer iets meer aan het trainen. Na een aantal weken van ongeveer 80 á 90 kilometer per week, zit ik nu weer rond de 120 kilometer per week, waarbij ik merk dat mijn lichaam daar meteen goed op reageert.
Mijn duurlopen gaan weer op de gewenste hartslag en ook tempotrainingen gaan elke training wat beter. Het motiveert dat we binnenkort weer wedstrijden gaan doen en daardoor wordt het ook weer leuker om te trainen!

Wedstrijden

Maar wat wordt de eerste wedstrijd? Dat blijft nog even lastig… Veel organisaties zijn druk bezig met organiseren van wedstrijden volgens de richtlijnen van het RIVM. Het is begrijpelijk dat dit veel voorbereidend werk kost, maar ik heb er vertrouwen in dat we snel weer leuke wedstrijden kunnen lopen met als uiteindelijke doel een marathon in het najaar!
Ik sta uiteraard nog steeds aangemeld bij de Eindhoven Marathon en ik hoop van harte mijn PR daar te kunnen verbreken dit jaar!

Trainingsstage

Omdat ik er vanuit ga dat we zeker in het najaar wel weer een marathon kunnen lopen heb ik toch een trainingsstage gepland. Samen met Frank Futselaar ga ik in augustus 1 week trainen in Seefeld in Tirol (Oostenrijk), om vervolgens nog 2 weken naar St. Moritz te gaan. Vorig jaar heb ik hier een hele goede basis gelegd voor een goed wedstrijdseizoen met onder andere een 2e plaats (Nederlander) bij de Dam tot Damloop en mijn marathondebuut in Eindhoven: 2:17.26!
Met dit in het vooruitzicht kunnen we weer naar mooie doelen toewerken, zolang iedereen zich aan de juiste regels houdt! Want samen houden we dit onder controle, ook al is alles nog niet helemaal zeker.