‘NO HUMAN IS LIMITED’ – ELIUD KIPCHOGE

27 September 2018
‘NO HUMAN IS LIMITED’ – ELIUD KIPCHOGE

Bjorn Koreman Hardloopshop.nl

Op zondag 16 september liep Eliud Kipchoge een wereldrecord op de marathon in Berlijn. Dit in een tijd van 2.01.39. Maar liefst 78 seconden sneller dan het oude wereldrecord uit 2014! Hiermee bevestigde hij maar weer dat hij de beste marathonloper aller tijden is. Van de 11 gelopen marathons, won hij er 10 en werd 1 keer 2de.

Uiteraard heb ik deze marathon helemaal live gevolgd op tv. Iets meer dan 2 uur genieten van deze legendarische hardloper alvorens ik zelf aan de start zou staan van mijn 10 kilometer wedstrijd in Breda. Om 14.00 uur was namelijk het startschot van de ‘Tien van ’t Oagje’. Een gezellige loop met een snel parcoursrecord, die ik zeker aan wilde gaan vallen. Aan de motivatie zou het in ieder geval niet liggen die was opgedaan door Eliud Kipchoge de marathon te zien winnen. En daarnaast won ik nog een geweldige prijs die later in de week plaats zou vinden!

Tien van ‘t’ Oagje

Bij de start had ik meteen een klein gaatje met Colin Bekers, die op dat moment 2e liep. Ik hoopte er met hem een mooie wedstrijd van te maken. Het parcoursrecord staat echter op zijn naam, dus wij wilden er beide voor gaan! Na 1 van de 4 rondes, moest Colin helaas uitstappen vanwege klachten dus was ik genoodzaakt om alleen door te lopen. Ondanks het gezellige parcours en de vele mensen langs de kant werd het een moeizame race. Ik moest na 2 rondes veel mensen inhalen en heb het tweede gedeelte dus ook wat in moeten houden. Uiteindelijk won ik deze race in 31.31 minuten… 9 seconden boven mijn PR.

Bjorn Koreman Hardloopshop.nl

Meet & Greet

2 dagen na de gewonnen wedstrijd en het wereldrecord kreeg ik namens Runners World NL dé kans om Eliud Kipchoge te ontmoeten. Door middel van een Facebookactie had ik deze prijs gewonnen en ik denk dat je me nergens blijer mee had kunnen maken. De rust en bescheidenheid die deze man uitstraalt is bijzonder te noemen. Zoveel inspiratie en mooie quotes, dat ik nog meer gemotiveerd ben om harder te lopen in de toekomst. Mede dankzij deze Meet & Greet!

Dam tot Damloop

Na de hele week vol met inspiratie lekker door te hebben getraind, stond er nu de echte test voor de deur! De Dam tot Damloop. Starten in Amsterdam op de Dam, en eindigen in het mooie Zaandam. Een wedstrijd over 10 Engelse Mijlen (16,1km).

De eerste kilometers gingen voor mijn gevoel niet snel, maar naar de tussentijden kijkend lag het tempo dus wel hoog, waar ik mij nog redelijk zorgen over maakte (houd ik dit wel 16,1km vol?). We passeerden de eerste 5km al in 15.39 minuten. Ik wist dat als ik dit nog een keer zou lopen, ik zelfs een PR kon lopen op de 10km doorkomst. Hier was ik dus vooral op gefocust en dat resulteerde in een doorkomsttijd van 31.10 op de 10km. De tweede 5km liep ik dus in 15.31.

In plaats van het tempo te laten zakken, kon ik hier zelfs nog door versnellen en kilometers draaien van 3.00/3.02 wat echt goed aanvoelde. Voor mijn gevoel had ik vleugels en kon ik maar door blijven gaan wat uiteindelijk resulteerde in een PR van 49.56 op de 10 Engelse Mijlen, met tussendoor een PR op de 10km (31.10) en 15km (46.39).

Hardloopshop.nl Bjorn Koreman

Runnershigh

Na mijn race tijdens de Dam tot Damloop, geniet ik nog steeds na en heb ik ook duidelijk “last” van een runnershigh! Het gevoel dat je kan blijven gaan en dat er dan een tijd als deze uitkomt, daar kan ik echt van genieten. Maar mijn volgende doel is er al weer bijna: mijn PR (1:09.23) verbeteren op de halve marathon tijdens de Singelloop Breda op 7 oktober! Alle aanmoedigingen zijn welkom;-)!