NN Running Team

18 January 2021
NN Running Team

Eindelijk werd het vorige week naar buiten gebracht: ik mocht mij toevoegen aan het NN Running Team. Het beste team ter wereld met atleten als Eliud Kipchoge, Kenenisa Bekele en Joshua Cheptegei. Ik neem je graag mee in wat dit voor mij betekent als atleet!

EER

 Voor mij is het een enorme eer om nu deel uit te maken van het NN Running Team. Het team bestaat uit de allergrootste namen uit de atletiek, met naast bovengenoemde atleten natuurlijk ook nog atleten als Abdi Nageeye (Nederlands Recordhouder op de marathon) en Julien Wanders (Europees Recordhouder ½ marathon).

Met mijn 2:11.07 die ik onlangs tijdens de Wenen marathon liep behoor ik niet tot de top van het team, maar juist de snelle mannen kunnen ervoor zorgen dat ik harder kan gaan lopen. Zo zou ik graag dit voorjaar nog een snellere marathon willen lopen, om hiermee mijn plek veilig te stellen voor de Olympisch Marathon. En hoe mooi zou dat zijn als je straks aan de start staat bij de Olympische Spelen met andere teamgenoten! 

FACILITEITEN

Vooral de professionaliteit van het NN Running Team kan mij naar een hoger niveau tillen. De kennis die het team heeft opgedaan met alle atleten, maar ook met events zoals BREAKING2, kunnen zij doorspelen om zo het beste bij iedereen naar boven te halen. Zo hebben zij snelle ingangen bij de beste fysiotherapeuten, krachtfaciliteiten en trainingskampen. Zo heeft Global Sports Communication (atletenmanagement van NN Running Team) een eigen trainingskamp in Kaptagat (Kenia), waar de meeste atleten uit het team trainen met elkaar. De kans is dus aanwezig dat ik dit jaar nog een keer naar Kenia vlieg om daar mee te trainen met de absolute top!

KLEDING 

Doordat het NN Running Team een mooie samenwerking heeft met verschillende partners zoals Nike, kan ik dus gebruik gaan maken van het beste materiaal. Zo loop ik al jaren op de Vaporfly mijn wedstrijden, maar kan ik ook op mijn all-time favorite schoenen blijven lopen: de Nike Pegasus! De uitstraling van de kleding is ook mooi met de wit met oranje stijl die Nationale Nederlanden uitdraagt.

 

Dit team zal goed voor mij zijn om het hardlopen nog professioneler op te gaan pakken, wat uiteindelijk zal gaan resulteren tot betere prestaties! Met deze begeleiding heb ik daar alle vertrouwen in!