Nieuw binnen: Nike Vomero 17

12 October 2023
Nieuw binnen: Nike Vomero 17

Ga voor meer comfort, meer veerkracht, meer (snellere) kilometers en  meer genieten. De zeventiende editie van de Nike Vomero is van alle markten thuis, biedt je all-inclusive comfort bij elke stap en vele veerkrachtige kilometers. Met updates vanbinnen en vanbuiten is de Nike Vomero 17 meer dan klaar voor je duurloop in het weekend en kortere temposessies doordeweeks. Wij hebben de belangrijkste updates van deze alleskunner voor je op een rij gezet en vertellen je waarom deze neutrale schoen ook dit jaar dé totaaloplossing is voor al je runs.

Wat is er nieuw aan de schoen?

Veerkrachtig schuim waar je u tegen zegt

Niet één, maar twee verschillende soorten foam in de middenzool zorgen voor vele energieke kilometers. Alle power die je geeft bij de ene stap krijg je dankzij het geüpdatet Nike Zoom X en Cushlon 3.0 foam, direct terug bij de volgende. Wil je jouw horizon verbreden en je afstand steeds een stukje verlengen? Met de Nike Vomero 17 heb je de perfecte basis voor vele comfortabele kilometers.

Maximale demping

Het harde asfalt krijgt jou niet klein. De Vomero 17 is met het premium ZoomX- en Cushlon-schuim beresterk en vangt harde klappen van het asfalt direct op. Handig wanneer je bijvoorbeeld wat zwaarder bent of veel waarde hecht aan veel comfort. Op advies van vele lopers heeft Nike de Zoom Air Unit bij de voorvoet weggehaald, maar daar krijg je heel wat meer zachtheid voor terug.

Premium Comfort met een lichte en luchtige upper

Zet je blik op oneindig en de cruise control aan! De Vomero beloont je voeten vanaf het moment van instappen met een zachte binnenzool en een perfect aansluitende zachte kraag bij de hiel. De gewatteerde tong voelt zacht zonder enige irritatie aan de wreef en met behulp van elastische veters zet jouw schoen stevig maar zonder te knellen vast. Ook aan de upper is gedacht. Het eenvoudige mesh bovenwerk is lichter en luchtiger dan bij zijn voorgangers, waardoor jij het niet zomaar heet onder de voeten krijgt.

Sterke buitenzool

Last but not least. De buitenzool van de Nike Vomero 17 is vernieuwd en bestaat nu uit een flexibele buitenzool met een reeks aan slijtvaste rubberen noppen voor extra grip op zowel natte als droge ondergronden. Ook biedt deze gesegmenteerde buitenzool meer flexibiliteit en helpt je de overgang van hiel naar teen te verbeteren.

Conclusie

De Nike Vomero 17 is op vele fronten vernieuwd en over de uitkomst zijn wij zeer te spreken. Dankzij het extra foam is deze alleskunner bijzonder geschikt voor je verste duurlopen en valt hij ook in de smaak voor uptempo intervals. Wanneer je geen fan bent van het vele zachte foam dan biedt de Pegasus een betere uitkomst, maar wil je premium comfort dan is de Vomero 17 jouw vaste partner het komende jaar.

De Nike Vomero 17 op een rij:

  • Soort afwikkeling: Neutraal
  • Ondergrond: Road
  • Heeldrop: 10 MM
  • Materiaal bovenwerk: Mesh
  • Materiaal tussenzool: Cushlon 3.0 foam