Nike Air Zoom Pegasus 35 vs. Nike Air Zoom Pegasus 34

21 August 2018
Nike Air Zoom Pegasus 35 vs. Nike Air Zoom Pegasus 34

Nike Air Zoom Pegasus 35

Deze klassieker is alweer toe aan de 35ste uitvoering. Er zijn wat veranderingen ten opzichte van nummer 34 en deze willen we hieronder graag uitlichten. Iets wat niet te missen is, is het vernieuwde uiterlijk. Met name de zool ziet er anders uit met een ‘puntige’ achterkant.

Een snelle vorm dankzij de ronde zool van de Nike Air Zoom Pegasus 35

De zool loopt duidelijk ronder af dan bij de Nike Air Zoom Pegasus 34 en dit geeft de nieuwe Pegasus een snelle vorm. Het voordeel hiervan is dat de schoen een gemakkelijke en soepele afwikkeling heeft. De hardloopschoen is wat stugger in de voorvoet, maar wel weer wat zachter in de hak. De zachtheid van de hak geeft de landing extra comfort en door de stuggere voorvoet ben je tijdens je afwikkeling reactiever. Als je de schoenen niet als hardloopschoen draagt, maar er bijvoorbeeld op gaat wandelen, dan zal je voet iets verder inzakken dan dat je verwacht.

Een kleine verandering in de pasvorm

De pasvorm van de Pegasus 35 heeft een kleine verandering ondergaan. De schoen valt wat smaller er kleiner dan de voorganger. Vooral om de wreef van de voet zit de schoen strakker. De voorvoet, heeft dankzij het naadloze upper wel voldoende ruimte en de flywire kabels zorgen ervoor dat de schoen fijn, maar niet te strak om de voet blijft zitten. Verder loopt het contrefort schuin naar buiten. Dit geeft minder druk op de achillespees. De contrefort zit daarom lager om de hiel dan bij de Nike Air Zoom Pegasus 34.

Nike Pegasus 35

Een heerlijke schoen voor de neutrale loper

Al met al een heerlijke schoen voor de neutrale loper. De schoen geeft voldoende ondersteuning maar is zeker niet geschikt voor een overproneerder. De schoen is licht en voelt nog lichter aan de voet. En, zoals we van Nike gewend zijn, wordt de schoen in allerlei verschillende opvallende kleuren en designs gemaakt.

Andere eigenschappen van de Nike Air Zoom Pegasus 35
Heeldrop: 10mm
Hielhoogte: 29 mm
Voorvoet hoogte: 19mm
Gewicht: Heren - 286g Dames - 255g