Nike Air Zoom Pegasus 36 vs. Nike Air Zoom Pegasus 37

1 February 2020
Nike Air Zoom Pegasus 36 vs. Nike Air Zoom Pegasus 37

De Nike Air Zoom Pegasus is uitgegroeid tot een iconische hardloopschoen in de hardloopwereld. Het model werd in 1983 voor het eerst geïntroduceerd en is tot op de dag van vandaag uitgegroeid tot een van de populairste modellen voor allround hardlopers. Voor het 37e model heeft het merk een aantal veranderingen doorgevoerd. Wat het verschil is tussen de Nike Air Zoom Pegasus 36 en de Nike Air Zoom Pegasus 37, lees je in deze blog.

Nike Air Zoom Pegasus 37 hardloopschoenen met React foam

Voor het eerste heeft Nike voor de Air Zoom Pegasus 37 React foam gebruikt. Dit schuim vervangt het traditionele Cushion foam, waardoor je loopt met een responsiever gevoel. Door dit vernieuwde schuim voelt de hardloopschoen minder stabiel aan, maar hier heeft Nike een oplossing voor gevonden. De nieuwe band rondom de middenvoet verhoogt de stabiliteit en zorgt voor een lockdown gevoel.

Meer foam in de tussenzool

Naast dat het React foam zorgt voor een zachte loopervaring, is er ook meer foam aan de tussenzool toegevoegd. Hierdoor verhoogt Nike de duurzaamheid van de Air Zoom Pegasus 37 en de hardloopschoen is beter bestand tegen slijtage. Ook zorgt de slijtzool met wafelpatroon voor veel grip op droge en natte terreinen.

Meer veerkracht door de nieuwe Air Zoom unit

De Air Zoom unit is twee keer zo groot dan die van de Nike Air Zoom Pegasus 36 en zorgt hierdoor voor meer veerkracht. Ook is de unit dichter bij de voorvoet geplaatst, waardoor je loopt met meer responsiviteit.