New Balance Vongo V4 vs New balance Vongo V5

3 August 2021
New Balance Vongo V4 vs New balance Vongo V5

New Balance Vongo V5 vs New balance Vongo V4

De New Balance Vongo V5 is de perfecte mix van ondersteuning en zachtheid. Met een tussenzool van Fresh Foam en een mediale paal draait het bij de Vongo om stabiliteit bij elke stap. New Balance ontwikkelde de Vongo als een meer ondersteunende tegenhanger van de 1080, met behulp van een dikke FreshFoam-tussenzool voor langdurig comfort en demping, terwijl een mediaal paalsysteem is geïntegreerd om voeten die overproneren te ondersteunen.

Net als de andere FreshFoam-schoenen van New Balance, zorgt een dikke stapel tussenzoolschuim voor uitstekende schokabsorptie en dempt elke landing voor een zijdezachte en uiterst comfortabele rit. Met behulp van de 1080v11-formule hebben New Balance-ontwerpers de Vongo ontworpen om subtiel steviger te zijn dan de zachte tegenhanger, waardoor overpronerende voeten en platte bogen worden ondersteund.

Het verschil tussen de New balance Vongo V5 en de New Balance Vongo V4

De Freshfoam-tussenzool die we al kennen van meerdere modellen van New Balance komt ook in de Vongo V5 terug. De schuimix die gebruikt wordt is verbeterd voor meer flexibiliteit en ondersteuning, door 5mm extra schuim aan de mediale zijde toe te voegen profiteer je van een nog stabielere landing. De Vongo V4 had een “enkele schuimdichtheid” om de voet te stabiliseren, dit leidde in sommige gevallen echter tot ongemak en minder comfort. In de Vongo V5 is dit aangepast, de Vongo v5 segmenteert stijfheid waar je het nodig hebt, en biedt overal demping.

New Balance heeft ook de materialen in het bovenwerk bijgewerkt om de pasvorm te verbeteren en meer stabiliteit in de hiel te bieden. De materialen in de hiel en rond de enkel zijn merkbaar stijver dan wat werd gebruikt in de Vongo 4, wat een veiligere en ondersteunende pasvorm biedt.

Verschil in specificaties:

Gewicht: 303 gram -> 222 gram

Drop: 4mm -> 8mm

Bovenwerk: Engineered mesh -> Hypoknit mesh