Ren nog meer kilometers op de New Balance Freshfoam 1080 v12!

24 March 2022
Ren nog meer kilometers op de New Balance Freshfoam 1080 v12!

Nog betere runs met de New Balance Freshfoam 1080 v12

Een fijn paar hardloopschoenen die jou als hardloper een boost geven tijdens elke kilometer die je maakt, die jouw runs nog makkelijker maken en die er ook nog voor zorgen dat je na afloop weet dat je het maximale hebt gegeven. New Balance heeft bij de ontwikkeling van de hardloopschoen rekening gehouden met wat jij wil als hardloper in combinatie met het maximale comfort die er te halen is bij een hardloopschoen. Het merk is daardoor gekomen tot een nieuwe versie voor duurlopen en lange intervaltrainingen; de New Balance Freshfoam 1080 v12.

De betrouwbare runningpartner voor een lange duurloop of intervaltraining

De nieuwe versie van de New Balance hardloopschoen heeft op meerdere punten verbeteringen doorgevoerd zodat de hardloper nog meer energie terug kan halen uit de hardloopschoenen waar vele kilometers op gelopen worden. Het bovenwerk in de schoen is gemaakt van Premium High-Flex Hypoknit materiaal. Het materiaal in de hardloopschoen voelt zacht aan, heeft een versteviging bij de hiel en middenvoet voor een stevige pasvorm en beweegt mee met de voet zodat het nog meer comfort biedt.

De afwikkeling van de voet bij elke stap is voor een hardloper erg belangrijk. De basis van deze afwikkeling begint bij de demping en zool van de hardloopschoenen. Bij de New Balance Freshfoam 1080 v12 is de tussenzool en slijtzool breder gemaakt zodat de voorvoet en achtervoet de klappen tijdens het lopen beter op kunnen vangen. De punt van de schoen en de middenvoet zijn daarentegen smaller zodat de schoen soepel afwikkelt en de buigzaamheid voldoende is. De grove elementen op de slijtzool zorgen voor een uitstekende grip op alle wegdekken en verstevigen de stabiliteit in de hardloopschoenen. De hoefijzervorm die bij de hiel en achtervoet verwerkt is versterken de stabiliteit nog eens extra. Het Freshfoam materiaal van New Balance wat verwerkt is in de tussenzool van de schoenen is hetzelfde als de vorige versies, maar door de dikkere tussenzool voelt het tijdens de afwikkeling nog zachter aan.

De maatschappelijk verantwoorde hardloopschoenen van New Balance

Het verwerken van duurzame materialen in producten wordt steeds belangrijker in de huidige economie. Bedrijven streven naar het gebruik van steeds meer gerecyclede materialen zodat er een groenere afdruk op de wereld achter gelaten wordt. New Balance heeft hierbij het Green Leaf programma opgezet. De meest duurzame schoenen krijgen hierbij een ‘Green Leaf’ symbool wat wil zeggen dat er voor meer dan 50% van de gebruikte materialen gebruik is gemaakt van organische, rest of gerecyclede materialen. De New Balance Freshfoam 1080 v12 krijgt dit symbool en is een van de duurzame hardloopschoenen die het merk heeft ontworpen.