New Balance Fresh Foam X 880 v11 vs. New Balance Fresh Foam X 880 v12

8 June 2022
New Balance Fresh Foam X 880 v11 vs. New Balance Fresh Foam X 880 v12

De New Balance Fresh Foam X 880 v12 is een neutrale hardloopschoen, ontworpen voor hardlopers die zoeken naar een trainingspartner voor het maken van comfortabele en betrouwbare kilometers. Wat het verschil is tussen de New Balance Fresh Foam X 880 v11 en de New Balance Fresh Foam X 880 v12, lees je hier.

De New Balance Fresh Foam X 880 v12 heeft een opnieuw ontworpen dubbellaagse tussenzool

Wist je dat de New Balance Fresh Foam X 880 v12 de zachtste versie tot nu toe is? Het model heeft een vernieuwde dubbellaagse tussenzool. Dit zorgt voor minder impact op de hiel en een zachter instapgevoel. Daarnaast ervaar je stap na stap ook een erg energieke afzet.

De dubbellaagse tussenzoolconstructie bestaat uit twee verschillende lagen schuim. De FuelCell laag zorgt voor een goede respons, terwijl de Fresh Foam X laag voor veel zachtheid zorgt.

Voorzien van het meest dempende materiaal onder de voorvoet

De New Balance Fresh Foam X 880 v12 is uitgerust met het meest dempende materiaal onder de voorvoet dat het merk tot nu toe heeft gebruikt. Hierdoor biedt de hardloopschoen een erg fijne balans tussen een zachte afzet, een gelijkmatige afwikkeling en een stabiele landing. Of je nu gaat voor een vlotte intervalsessie of een rustige duurloop, de 880 v12 is je ideale trainingspartner.

De materialen van de tussenzool zijn ‘omgedraaid’

Dit model is gemaakt om uiterst de hoogste betrouwbaarheid te bieden aan de dagelijkse hardloper. Daarom heeft New Balance er voor de Fresh Foam X 880 v12 voor gekozen om de materialen van de tussenzool ‘om te draaien’. Het materiaal met de hoogste energieteruggave bevindt zich het dichtst bij de grond, onder de voorvoet. Dit zorgt voor een erg dynamische afzet. Onder de hak en doorlopend onder de voorvoet is het materiaal zo samengesteld, dat het zorgt voor de perfecte combinatie tussen een stabiel platform en een zachte demping.

Stugger rubber met meer slijtvastheid is langs de mediale zijde van de middenvoet en onder de hak aangebracht. Je loopt daardoor meer kilometers op de New Balance Fresh Foam X 880 v12 en je ervaart meer torsiestijfheid. De voorvoet is voorzien van een iets zachter rubber voor een dynamische afzet.

Een fraai design met een double jacquard mesh upper

Naast dat de New Balance Fresh Foam X 880 v12 heerlijk aanvoelt onder je voeten, zit ook de double jacquard mesh upper enorm prettig. Het stevige materiaal zorgt voor de juiste hoeveelheid ondersteuning tijdens het afwikkelen. De hardloopschoen is voorzien van strategisch geplaatste zones met structuur en ademend vermogen. Het voelbare tonglogo en de reflecterende details maken het bovenwerk helemaal af.