Ben je moe? Wij hebben 5 tips om toch te gaan hardlopen

14 January 2015
Ben je moe? Wij hebben 5 tips om toch te gaan hardlopen

Ben je nog niet helemaal over de vermoeidheid van de feestdagen heen? En kan je maar slecht tegen die donkere dagen? Wij hebben vijf handige tips om je hardlooptraining- of wedstrijd met voldoende energie tot een goed einde te brengen.

1.Drink genoeg

Ben je moe of heb je last van hoofdpijn? Soms kan een glaasje water al helpen. Wanneer je vochttekort hebt kan dit een langzaam gevoel geven en hoofdpijn veroorzaken. Het beste is om over de gehele dag steeds een glaasje water te drinken. Mocht het zo zijn dat je dit toch vergeet, dan is het aan te raden om zo’n twee uur voordat je gaat hardlopen ongeveer drie glazen water te drinken.


2.Espresso

Zoals we al eerder geschreven hebben werkt cafeïne goed om je minder moe en meer energiek te voelen. Neem een uur voordat je gaat hardlopen een shot espresso en je lichaam voelt minder moe aan. Let er uiteraard wel op dat koffie het vocht uit je lichaam onttrekt dus hou het bij één espresso en spoel deze weg met een glas water.


3.Neem de tijd

Vermoeidheid negeren en stevig door trainen kan natuurlijk altijd, maar dit is lang niet altijd goed. Soms heeft je lichaam gewoon even de tijd nodig om op gang te komen. Begin met hardlopen in een rustig tempo en neem na 10 minuten even pauze. In je lichaam worden hormonen aangemaakt en deze helpen je om de vermoeidheid tegen te gaan. Geef je lichaam even de ruimte om deze nuttige hormonen aan te maken en ga pas daarna verder met hardlopen in je gebruikelijke tempo.


4.Intervaltraining

Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat intervaltraining je spieren activeert om nog harder aan het werk te gaan. Wissel je hardlooptraining eens af met een pittige intervaltraining of begin met een paar minuten stevig sprinten. Dan heb je je hardloopschoenen zeker weten niet voor niks aan en hier heb je de rest van de training profijt van.


5.Terug naar de basis

Deze punten zijn makkelijk in de gaten te houden en werken altijd goed:

✓ Gezond eten (verse producten en geen toegevoegde suikers)
✓ Drink voldoende water
✓ Drink geen alcohol
✓ Maximaal twee kopjes koffie per dag
✓ Minimaal 8 uur slapen per nacht


Inspiratie: http://bit.ly/1FQm2ws