Mizuno Wave Ultima 10 Amsterdam special edition

29 August 2018
Mizuno Wave Ultima 10 Amsterdam special edition

Mizuno wave ultima Amsterdam marathon

De Amsterdam marathon wordt dit jaar voor de 43ste keer gelopen, en is in de loop van de jaren een steeds groter evenement geworden. In 1975 was het Louwe Huizinga die de ruim 300 andere deelnemers achter zich wist te houden, anno 2018 staan er 45.000 deelnemers aan de start. Dit laat zien hoe een belangrijk evenement dit is binnen Amsterdam.

Lopen in een prachtige omgeving

De historie van de wedstrijd is groots en is elk jaar terug te voelen in het olympisch stadion waar de start en finish plaatsvindt. Hier binnen komen aangemoedigd door tal van supporters in een prachtige omgeving, is voor iedere hardloper een geweldige ervaring. Om dit evenement extra te belichten heeft Mizuno een speciaal ontwerp hardloopschoen gemaakt ter ere van de Amsterdam marathon. In het ontwerp zijn de 3 typerende Amsterdamse kruizen opgenomen, en is er een verwijzing na de heilige marathon afstand; 42,195 km, de rijke historie van de marathon komt na boven bij het aanzicht van de Mizuno Wave Ultima.

Comfort en stabiliteit komen perfect samen in de Mizuno Wave Ultima 10

Mizuno heeft dit bijzondere ontwerp toegepast op de Wave Ultima 10, dit model is in een korte tijd uitgegroeid tot een van de klassiekers van Mizuno. Het neutrale model waarin stabiliteit en comfort perfect samen komen, is net wat lichter dan soortgelijke modellen. De basis van de Mizuno is breder dan de gemiddelde schoen, en de AP+ tussenzool loopt mediaal loopt iets langer door. Beide zorgen voor meer stabiliteit. De wave technology zorgt ook voor een stabiel gevoel, en biedt tegelijk veel weerstand tegen vervorming. Met een gewicht van 335 gram en een heeldrop van 12mm is dit een topmodel voor iedere hardloopfanaat.

Zondag 21 oktober gaat de Amsterdamse marathon weer van start en gaan de deelnemers het parcours door het hart van het rijksmuseum, het vondelpark en langs de Amstel trotseren. Mizuno en Amsterdam gaan er samen weer iets bijzonders van maken. Met de Mizuno Wave Ultima 10 als hardloopschoen ben je helemaal klaar voor deze uitdaging!

Mizuno Wave Ultima 10