Mizuno Wave Sky 4 vs. Mizuno Wave Sky 5

8 July 2021
Mizuno Wave Sky 4 vs. Mizuno Wave Sky 5

De Mizuno Wave Sky 5 is een neutrale schoen, ontworpen voor lopers die zoeken naar ultiem comfort. De vijfde editie heeft een flink aantal updates gekregen. Wat het verschil is tussen de Mizuno Wave Sky 4 en de Mizuno Wave Sky 5, lees je hier.

De Wave-plaat heeft een update gekregen in de Mizuno Wave Sky 5

Voor de Mizuno Wave Sky 5 is geen standaard Wave-plaat gekregen. De Foam Wave technologie bestaat uit een kleine Wave aan de voorkant voor stabiliteit. De grote Wave aan de achterkant zorgt voor de nodige sturing tijdens de afwikkeling.

Een compleet nieuwe opbouw van de zool

De opbouw van de zool is compleet veranderd. Het XPop materiaal heeft plaats gemaakt voor Mizuno Enerzy Core. Dit materiaal zorgt voor een nog zachtere landing en meer energieteruggave. Het Mizuno Enerzy Core materiaal is dikker onder de hak en voorvoet, waar de meeste druk op staat. Dit, samen met een laag U4ix bovenin en een laag Mizuno Enerzy onderin zorgt voor een ultiem zwevend gevoel.

De Heel Drop is verlaagd naar 8 mm

Voor de Mizuno Wave Sky 5 is de Heel Drop verlaagd naar 8 mm. Dit zorgt voor een soepelere afrol naar de middenvoet en minder belasting op de hak. De slijtzool is gemaakt van geblazen rubber en X10 carbon rubber is verwerkt aan de buitenkant van de hak, waar de impact het grootste is voor extra slijtvastheid.

Veel flex-groeven in de voorvoet

Voorvoet bevat veel flex-groeven voor meer souplesse tijdens het afwikkelen. De vlakke midvoet zorgt voor meer grondcontact en de bredere stukken in de hak en voorvoet zorgen voor meer stabiliteit.

Een bovenwerk van een stretchy Air-Mesh materiaal

De upper is gemaakt van een stretchy Air-Mesh materiaal. Dit materiaal rekt mee met de voet en zorgt voor meer houvast, comfort en een ademend vermogen. Een verbeterde en naadloze aansluiting door de tong met rek baar binnenmateriaal. Ook houdt het materiaal de tong op de plek. De voorvoet en de wreef hebben minder volume gekregen en de vernieuwde hielkap zorgt voor een verbeterde aansluiting.

De Mizuno Wave Sky 5 is vanaf 14 juli verkrijgbaar