Maurten sportvoeding

18 December 2020
Maurten sportvoeding

Lange trainingen op de planning staan, of wellicht wel een marathon? Dan is het naast het stapelen de dagen voor de wedstrijd ook heel belangrijk om je koolhydraten tijdens de wedstrijd of tijdens een lange training goed op peil te houden. Daarom legt Björn Koreman je graag uit wat Maurten is en waarom dit een positief effect heeft op het energiesysteem!

DRINKMIX

Ondertussen heeft Maurten 3 verschillende soorten drinkmix: 160, 320 en 320 met cafeïne! Alle drie zijn ze in poedervorm en dien je dit te mengen met 500ml water. Vanwege de bestanddelen alginaat en pectine, die in de zure omgeving van de maag zich vormen als een hydrogel en zodoende wordt ingekapseld, worden deze pas in de dunne darm opgenomen. Hierdoor is het mogelijk dat je lichaam een veel hoger percentage aan koolhydraten op kan nemen, dan voorheen mogelijk was. De drinkmix 320 bevat 80g koolhydraten, waardoor je nu twee keer zoveel op kunnen nemen als voorheen.

Sinds kort is er ook de drinkmix 320 met cafeïne. Deze bevat per zakje 100mg cafeïne voor een extra boost in bijvoorbeeld het laatste gedeelte van de wedstrijd of een zware training.

Zoal de naam al doet vermoeden krijg je met de drinkmix 160 de helft van de koolhydraten binnen. Wel is het belangrijk ook deze met 500ml water te mixen.

GEL 100

Het unieke aan deze gels zijn de verhoudingen tussen glucose en fructose. Hierdoor kun je met de GEL100 ongeveer 100 gram koolhydraten per uur opnemen. Om je hele training of wedstrijd op gelletjes te lopen is niet aan te raden. Zorg er namelijk ook voor dat je voldoende vocht binnen krijgt door ernaast dus ook water te drinken.

FAVORIETEN

Zelf ben ik niet zo’n fan van gelletjes in het algemeen vanwege de structuur, dus neig ik al snel naar de drinkmix toe. In het eerste uur van een training of wedstrijd gebruik ik dan de drinkmix 320 en in het tweede gedeelte stap ik over op de drinkmix 320 met cafeïne. Hierdoor word je in het tweede gedeelte wat meer alert. Daarnaast wil het ook nog eens voorkomen dat ik in het tweede uur een normale of cafeïnegel inneem voor die extra boost en om te voorkomen dat ik de man met de hamer tegenkom!

Hopelijk is er op niet al te lange termijn nog een mooie wedstrijd, zodat ik dit weer uit kan gaan voeren!