Mangotaart met amandelbodem

6 April 2018
Gezond eten hardlopen

De bodem is gemaakt van amandelmeel en havermout met een vulling van yoghurt, verse rijpe mango en een klein beetje citroensap. Je kunt het maken met lactose vrije yoghurt, maar ook met normale yoghurt! Gezond en een overheerlijk dessert.

Ingrediënten

Voor de bodem
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram havermout
- 3 eetlepels honing
- 1 theelepel bakpoeder
- Mespuntje zout

Voor de vulling
- 600 gram yoghurt (voor lactose vrij kun je kokosyoghurt of lactose vrije yoghurt gebruiken)
- 4 eetlepels honing
- 6 blaadjes gelatine
- 2 eetlepels citroensap
- 100 gram mango

Voor de bovenlaag
- 200 gram mango
- 1 eetlepel honing
- sap van een ½ citroen
- 2 blaadjes gelatine

Bereiding

- verwarm de oven op 170 graden
- bekleed een springvorm (18 cm) met bakpapier en vet de randen in
- Voeg alle ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed het met je handen tot een mooi deeg. Als het te droog is kan je er een klein beetje water bij voegen.
- bekleed de vorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
- zet de vorm met bodem 15 minuten in de oven
- Laat daarna de bodem goed afkoelen

- Ga ondertussen verder met de vulling. Roer de yoghurt en honing door elkaar en bewaar 2 eetlepels van dit mengsel in een apart bakje
- Week de blaadjes gelatine in een bakje met koud water
- Breng het citroensap in een pan bijna aan de kook. Zet het vuur uit en knijp de blaadjes gelatine uit en roer dit door het citroensap. Blijf roeren, zo voorkom je klontjes.
- Schenk beetje bij beetje de yoghurt bij de citroen. Blijf ondertussen goed roeren
- Schenk de helft van de vulling in de springvorm en zet dit in de koelkast zodat het kan opstijven.
- Als je hiermee klaar bent kun je beginnen aan de bovenlaag
- Pureer alle mango en schep 100 gram van de overgebleven yoghurtmengsel. Als de eerste laag in de koelkast opgestijfd is, schenk je de tweede laag erover. Zet de taart dan weer in de koelkast.

Nu is het tijd voor de laatste laag.
- Week de twee vellen gelatine in een koud bakje water. Roer de overige 200 gram mango puree door de honing en het citroensap.
- Warm dit op in een pannetje en knijp de gelatine blaadjes goed uit en meng het door. Ook nu weer goed blijven roeren zodat het geen klontjes krijgt.
- Als de taart goed opgesteven is schenk je het mango mengsel erover
- Pak de apart gehouden yoghurt erbij en maak hiermee een mooi figuur over de taart. Dit kan met een satéprikker
- Zet het weer in de koelkast en laat het zo 3,5 uur opstijven!

Bereidingstijd

60 minuten (exclusief afkoeltijd)
Afkoeltijd 3,5 uur

Geniet van je zelfgemaakte mangotaart met amandelbodem