Lopen met achilles sokken

5 June 2019
Lopen met achilles sokken

 

Voor mij was het de eerste keer dat ik ging lopen met sokken die speciaal gemaakt zijn om achillespeesblessures tegen te gaan. Uiteraard loop ik regelmatig met compressiesokken die ook steun dragen aan de achillespees, maar door middel van deze siliconenpiramides aan de achterkant van de sok, zou je dus minder snel last moeten hebben van de achilles. En daarom ga ik ze graag eens testen!

Uiterlijk

Bij het uitpakken van de sokken valt het mij in eerste instantie op dat de sokken niet super dik zijn. De kleuren zijn mooi met voor mannen in het zwart/grijs/geel en voor vrouwen in het wit/grijs/geel. Het gele gedeelte van de sok bevat dus de siliconenpiramides die steun dragen aan de achillespees. Als je dit met de hand voelt, voelt het hard aan dus ik ben benieuwd hoe dit wordt ervaren met actief gebruik!

Pasvorm

De sokken trekken gemakkelijk aan en zitten heerlijk. Het is even wennen om de siliconenpiramides tegen je achilles te voelen, maar dit went al snel. Het is een redelijk zachte sok en trekt dus makkelijk aan. Om de tenen iets meer steun te bieden, is de sok aan de voorkant iets dikker dan bij de rest van de sok. Verder sluit de sok zowel bij de tenen, als bij de hielen goed aan. In eerste instantie lijken de siliconenpiramides tegen je achillespees aan te drukken, maar dit schakelt al snel om naar een aangenaam (masserend) gevoel.

Werking van de sokken

Ook al heb ik geen last van mijn achillespezen, voorkomen is altijd beter dan genezen. De achillespees wordt tijdens het lopen altijd enorm veel belast, dus een extra voorzorgmaatregel kan nooit kwaad. Tijdens het lopen heb je eigenlijk niet door dat de Falke achilles sok anders is dan een “gewone” sok, maar je merkt wel een aangenaam- masserend- gevoel bij de achillespees.

Conclusie

Na het testen van de Falke achilles sokken kan ik concluderen dat de sok een aangenaam gevoel geeft tijdens het lopen. Een soort masserende werking, waardoor de doorbloeding in de achillespees verbeterd en je achillespees dus sneller hersteld na een training.