Loop er 'lichtjes' bij in de donkere dagen

10 September 2018
Loop er 'lichtjes' bij in de donkere dagen

De maand september is aangebroken en zoals vele van jullie als hardloopfanaten al zullen hebben opgemerkt, betekend dit ook dat het vroeger donker wordt in de avond. Natuurlijk weerhoudt dit de echte hardloopliefhebbers er niet van om toch in de avond aan de conditie te gaan werken! Voor deze kanjers is het wel belangrijk om er goed verlicht bij te lopen, niemand wil tenslotte ‘overlopen’ worden door een voertuig tijdens zijn/haar hardloopsessie in de avond. Bovendien zijn er tegenwoordig zoveel mooie attributen om jezelf zichtbaar te maken in allerlei verschillende kleuren, dat je als hardloper in de avond helemaal hip door de straten dendert.

Hardloopshop.nl heeft voor deze hardlopers een TOP 7 samengesteld van de beste/leukste en toch ook vooral veiligste verlichtingen tijdens het hardlopen. Daarnaast hebben wij nog wat tips & tricks opgeschreven, wat voor iedere loper hopelijk bijdraagt aan een extra stukje bewustwording tijdens het lopen in de donkere uren.

1. Nathan Reflex Reflectivity

Een nieuw gaaf hebbendingetje dit hardloopseizoen is wel de Nathan Reflex Reflectivity, deze band die je makkelijk om je pols of enkel doet is niet alleen leuk om te hebben het draagt ook zeker bij aan veiligheid. De Reflex is in meerdere kleuren beschikbaar waardoor je zelf kan kiezen met wat voor hippe reflecterende band jij de loopkilometers aflegt.

2. Tunturi LED Schoen Veiligheidslicht

Opvallen met dit >Tunturi LED Schoen licht, gaat zeker lukken. Je kunt veilig lopen en ziet er bovendien super gaaf uit met het licht wat onder en om je schoen heen schijnt. Het is makkelijk te plaatsen en je voelt er niks van tijdens het lopen. Ook is het een handige gadget voor lopers die in straten lopen waar weinig tot geen licht is, met dit LED licht zie je als loper goed de ondergrond en is iedere stap veilig.

3. Joggy Safe Armband Met 4 LEDs

Een van de populaire items van afgelopen jaar, is wel de Joggy Safe armband. Een goed zichtbare armband die reflecteert voorzien van 4 led lichtjes wat het voor alle lopers een stuk veiliger maakt. De klittenband sluiting maakt hem voor elke loper geschikt, en met zijn 2 standen continu/knipper licht kun je als loper zelf kiezen hoe jouw uitdaging verlicht wordt.

4. Flipbelt Reflective

De >Flipbelt reflective> is een zeer opvallend product in deze lijst voor het hardlopen, en bovendien ook nog multifunctioneel. De Flipbelt die je om je middel doet, heeft namelijk meerdere openingen waardoor je verschillende spullen makkelijk kwijt kunt. Het is een reflecterende band die om je gehele middel goed zichtbaar is, dit zorgt ervoor dat je vanuit elk oogpunt op de weg goed te zien bent. De Flipbelt is ook heel comfortbal wat ervoor zorgt dat je geen hinder hebt tijdens het lopen.

5. MKC Neon-LED Armband

Met de MKC Neon-LED Armband  daarmee ben je niet te missen op de weg, het leuke van deze armband is dat hij in 5 hippe opvallende kleuren beschikbaar is. Met deze armband loop je er heel flits bij knipperend of continu een gave kleur. De snelheid van het hardlopen zal vanzelf omhoog gaan bij het dragen van deze LED armband.

6. Stanno Reflective vest

Nog steeds het veiligste product van allemaal is wel het Stanno Reflective vest. Vaak niet heel populair onder de hardlopers omdat het beschouwd wordt als een ‘extra jasje’, echter is dit wel bij uitstek het veiligste item wat er is wanneer we kijken na verlichting tijdens het lopen. Het Stanno veiligheidsvest is heel erg licht van gewicht, en zorgt ervoor dat je gehele lichaam goed zichtbaar is voor iedereen. Wanneer je in een buitenwijk of afgelegen gebied gaan hardlopen is dit zeker een aanrader!

7. Nathan Bandolier Reflective Vest

Nathan heeft een nieuw ontwerp veiligheidsvest geïntroduceerd, namelijk het Nathan Bandolier Reflective vest. Dit vest geeft iedere loper volledig vrijheid in het bewegen, maar is tevens ook nog een goede preventie voor veiligheid. Met een kleine ritsluiting is er ook nog de optie om iets klein mee te nemen tijdens het lopen. De moderne uitvoering van het ‘normale’ veiligheidsvest, is voor elke hardloper een aanrader voor veel veilige kilometers!

Tips & Tricks

Naast deze veiligheidsproducten kun je zelf ook zorgen voor meer veilige kilometers tijdens het lopen wanneer het donker is. hardloopshop heeft nog enkele tips & tricks samengesteld voor de donkere avonden.

*Loop het verkeer tegemoet
Wanneer er geen voetpad is om te lopen, kies er dan voor om het verkeer tegemoet te lopen. Zo zie je zelf wat er aan komt en kun je daar op anticiperen.

*‘ Hoe meer zielen hoe meer vreugd’
Samen uitdagingen aan gaan is bovendien niet alleen gezelliger, het bevorderd ook de veiligheid! Meerdere hardlopers zien en worden altijd meer gezien dan een eenzame loper.

*Kies verlichte routes
Wanneer je weet dat het donker is als je gaat lopen, zoek dan een zo veel mogelijk verlichte route uit. Vaak is in buitenwijken of afgelegen gebieden minder licht aanwezig, probeer deze gebieden dan te mijden.

*Sluit je niet af van omgeving
Sluit je oren niet af met muziek of iets dergelijks, wanneer je goed oplet en luistert zul je al veel situaties aan horen komen en kun je onveilige situaties voorkomen.

*Check het weer
Dit is natuurlijk altijd een handige tip voor alle hardlopers. Maar toch ook zeker wanneer je in de avond uren van plan bent om wat kilometers af te gaan leggen is dit belangrijk, wanneer er bijvoorbeeld mist op komst is kan dit het hardlopen in de avond nog gevaarlijker maken. Ons advies bij zo een weersvoorspelling; ‘blijf een avondje lekker thuis’!

Veel veilige kilometers…

Hopelijk zorgt dit artikel ervoor dat alle hardlopers veel mooie avond kilometers kunnen gaan maken, in een veilige omgeving! Wanneer jij iemand ziet lopen in de avond uurtjes die nog wat tips kan gebruiken, stap erop af en attendeer hem/haar op de veiligheid! Samen met alle hardloopfanaten gaan we nog veel veilige kilometers tegemoet, en gaan we iedere uitdaging aan ook in de donkere avonden!