Kruidige biefstuk met rucola

6 April 2018
Kruidige biefstuk met rucola Gezond eten hardlopen

Van deze kruidige biefstuk zal iedereen onder de indruk zijn. Bij de biefstuk zit een lauwwarme dressing en je kan er zelf nog aardappelpartjes bij maken of makkelijke volkoren pasta. De bereidingswijze van de biefstuk komt van het programma Australian’s Masterchef! Als je dit maakt ben jij de chef-kok in huis.

Ingrediënten (voor 2 personen)

- Kleine zak rucola
- 2 goede biefstukjes (liefst extra goed gerijpt vlees en biologisch)
- 100 gram parmezaanse kaas
- 3 takjes tijm
- 3 takjes rozemarijn
- 2 tenen knoflook
- ½ citroen
- zonnebloemolie
- zout en peper

Bereiding

- Haal het vlees uit de koeling en laat het ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen
- Laat je koekenpan goed warm worden op hoog vuur (ongeveer 5 minuten)
- Zodra de pan warm is een flinke scheut zonnebloemolie erin doen, laat de olie ook goed warm worden
- Bestrooi ondertussen je biefstukken met wat peper

Nu komt het geheim om tot een net zo lekkere biefstuk te komen als bij Australian’s Masterchef

- Pak een tang, leg de biefstukken in de pan en blijf bij de pan
- Tel tot 12 seconde en draai de biefstukken om
- Tel weer tot 12 seconde en draai de biefstukken om. Door dit snelle omdraaien zullen de biefstukken lekker en mooi knapperig worden, maar verbranden niet
- Ga hiermee door tot je de gewenste biefstukken hebt: voor 'rare' draai je ongeveer 8 keer, voor medium ongeveer 15 keer.

- Als de biefstukken klaar zijn haal je ze uit de pan en laat je ze even op een bord rusten
- Pers de knoflook. Pers ook het citroensap uit en rasp de citroenschil
- Doe in de hete olie van de pan de tijm, rozemarijn, knoflook, citroensap (niet teveel) en citroenrasp
- Roer dat even goed door, zodat de smaken goed opgenomen en gemixt kunnen worden
- Verdeel de rucola over de borden en leg de biefstukken er boven op
- Bestrooi de biefstukken nog met een beetje zout en Parmezaanse kaas, zoveel als je zelf wil en maak het af door een paar eetlepels van het kruidenmengsel over je salade te verdelen

Bereidingstijd

10 minuten

Geniet van je overheerlijke kruidige biefstuk met rucola! Eet smakelijk!