HOKA ONE ONE Mach 3 vs. HOKA ONE ONE Mach 4

3 March 2021
HOKA ONE ONE Mach 3 vs. HOKA ONE ONE Mach 4

De HOKA ONE ONE Mach 4 heeft een neutrale afwikkeling en is ontworpen voor het lopen van wedstrijden. Voor de inmiddels vierde variant heeft de Mach een aantal updates gekregen. Wat het verschil tussen de HOKA Mach 3 en de HOKA Mach 4 is, lees je hier.

De HOKA Mach 4 is een nieuwe schoen in verschillende opzichten

Loop je op dit moment op de Mach 3 van HOKA en pak je de Mach 4 uit de doos, dan merk je direct dat dit een volledig nieuwe hardloopschoen is in vele opzichten. Zo is er een nieuw materiaal gebruikt, de Mach 4 heeft een nieuwe ´staart´ gekregen en de PROFLY-tussenzool voelt beter aan. En, minstens zo belangrijk, het design van de hardloopschoen heeft ook een update gekregen. 

Extra stabiliteit dankzij de ´staart´

Vergelijk je de HOKA Mach 3 met de HOKA Mach 4, dan valt de ´staart´ je direct op. Je profiteert van veel stabiliteit en het uitstekende gedeelte bij de hak vangt schokken maximaal op. Hierdoor verminder je de impact op je gewrichten en verklein je de kans op blessures.

Een gemakkelijke instap dankzij het tongsysteem

Het tongsysteem zorgt ervoor datinstappen erg gemakkelijk wordt gemaakt. Dit systeem is onder de binnenzool vastgemaakt en zorgt voor een meer sokachtige instap in de schoen. Ook houdt de Mach 4 je voeten stevig op de juiste plaats. De teenbox voelt breder aan, waardoor je voeten meer ruimte hebben om uit te kunnen zetten. Dit maakt de Mach 4 de ideale wedstrijdschoen voor langere afstanden. 

Een PROFLY-tussenzool voor een gedempt gevoel

De PROFLY-tussenzool zorgt voor een gedempt gevoel (vooral onder de hiel). Deze tussenzool is vooral ontwikkeld voor snelheid en bestaat uit twee lagen schuim. De bovenste laag is vooral zacht en geeft een gedempt gevoel, terwijl de onderste laag schuim juist voor een stevig en responsief gevoel zorgt. 

 Profiteer van een mesh bovenwerk met een hoog ademend vermogen

Voor de upper van de Mach 4 heeft HOKA een traditioneel mesh gebruikt. Deze upper zorgt voor een hoog ademend vermogen en houdt je voeten koel. Dankzij de interne hielkap blijven je voeten goed op de juiste plaats. De kraag, die we ook terug in de Clifton zien, maakt het aan- en uittrekken gemakkelijker en voorkomt dat er irritaties ontstaan bij de achillespees.