HOKA ONE ONE Clifton 6 vs HOKA ONE ONE Clifton 7

20 June 2020
HOKA ONE ONE Clifton 6 vs HOKA ONE ONE Clifton 7

De HOKA ONE ONE Clifton is een neutrale hardloopschoen en ontwikkeld voor het lopen van lange afstanden. Inmiddels is de zevende variant een feit. Wat de verschillen zijn tussen de HOKA ONE ONE Clifton 6 en HOKA ONE ONE Clifton 7, lees je in deze blog.

HOKA ONE ONE Clifton 7 hardloopschoenen zijn lichter van gewicht

De Clifton van HOKA stond bekend als een zware hardloopschoen. Hier is met de Clifton 6 verandering in aangebracht. Deze positieve aanpassing is ook in de Clifton 7 doorgevoerd. Met een gewicht van 247 gram (heren) en 201 gram (dames) is de zevende uitvoering net wat lichter dan zijn voorganger.

Een vernieuwd bovenwerk en een nieuwe hielkraag

Vergelijk je de Clifton 6 met de Clifton 7, dan vallen het vernieuwde bovenwerk en de nieuwe hielkraag je direct op. Het Engineered Mesh bovenwerk ziet er gestroomlijnd uit, aangezien er geen extra overlays zijn gebruikt. Door de verdikking op de tong ervaar je tijdens duurlopen geen druk van je veters. De hiellip zorgt ervoor dat het instapgemak wordt vergroot en ruimte voor je achillespees biedt om vrij te kunnen bewegen.

Schokken worden opgevangen door de EVA-tussenzool

Al het goede van de Clifton 6 is meegenomen naar de Clifton 7. Zo zorgt de EVA-tussenzool ervoor dat schokken maximaal worden opgevangen, waardoor deze hardloopschoen erg geliefd is onder lopers met gevoelige knieën. Het ´schommelstoel-effect´ ervaar je door de Meta-Rocker technologie. Je profiteert van een makkelijke afzet en een soepele afwikkeling wordt tijdens iedere stap gestimuleerd.

 

De HOKA Clifton 7 is binnenkort verkrijgbaar bij RunningDirect