HOKA ONE ONE Bondi 6 vs HOKA ONE ONE Bondi 7

1 July 2020
HOKA ONE ONE Bondi 6 vs HOKA ONE ONE Bondi 7

Maak kennis met de HOKA ONE ONE Bondi 7. Deze neutrale hardloopschoen wordt door velen als de best gedempte hardloopschoenen aller tijden gezien en is je ideale trainingspartner voor zowel hersteldagen als lange runs. Voor de inmiddels zevende variant binnen de Bondi-familie zijn er een aantal updates doorgevoerd. Wat het verschil tussen de HOKA Bondi 6 en de HOKA Bondi 7 is, lees je in deze blog.

HOKA Bondi 7 hardloopschoenen met een vernieuwde kraag

Zet je de HOKA Bondi 6 naast de HOKA Bondi 7, dan valt het op dat er meer foam is toegevoegd aan de kraag. Deze verdikking zorgt voor een nog fijner instapgemak dan je al gewend was van de hardloopschoenen en vergroot het loopcomfort. Het hiellipje is verplaatst naar de achterkant van de hardloopschoen, mede omdat het aan- en uittrekken van de HOKA Bondi 7 makkelijker gaat.

Een nieuw bovenwerk van open mesh

De upper is met open mesh en een paar TPU-overlays ontworpen. Hierdoor profiteer je van extra ondersteuning bij de middenvoet. Daarnaast zetten de platte veters je voeten goed vast in de HOKA Bondi 7 hardloopschoen en je bent er zeker van dat er geen wrijving ontstaat tijdens het lopen.

Dezelfde tussenzool en buitenzooltechnologieën

Al het beste van de HOKA Bondi 6 is mee naar de HOKA Bondi 7 genomen. Deze schoen schreeuwt, net zoals zijn voorganger, alles waar HOKA voor staat. De oversized middenzoolconstructie geeft een robuuste uitstraling en de tussenzool identiek - ontworpen met persgegoten EVA over de volledige lengte. Dit maakt de Bondi 7 compact, maar stuitert nog steeds even goed.

Zachte landingen en een comfortabele run

De HOKA Bondi 7 is bedoeld voor comfort, niet voor snelheid. Zoek je naar een snelle wedstrijdschoen of een allround hardloopschoen voor snelle tempo’s, overweeg dan om te gaan voor de Clifton, Mach of de Cavu van HOKA. Met een gewicht van 303 gram (heren) is de Bondi 7 iets zwaarder dan zijn voorganger (284 gram). Als je voorkeur uitgaat naar zachte landingen en je je niet al te veel zorgen maakt over je tempo, dan is dit de ideale hardloopschoen voor jou.