Havermoutmuffins met aardbei en banaan

6 April 2018
Havermoutmuffins met aardbei en banaan Gezond ontbijt hardlopen

Je dag beginnen met een overheerlijke gezonde muffin, dat wil toch iedereen? Met dit recept maak je 10 gezonde muffins in een handomdraai. De zoete smaak komt door de banaan en aardbeien. De havermout geeft je een vullend gevoel en genoeg energie voor een goede start van je dag. Ook kun je de muffins als snack eten!

Ingrediënten (voor 10 stuks)

- 100 gram havermout
- 150 gram volkoren (spelt)meel
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- mespuntje zout
- 150 ml melk
- 3 eieren (waarvan 2 eiwitten)
- 4 eetlepels plantaardige olie
- 4 eetlepels honing
- 2 bananen
- 150 gram aardbeien

Bereiding

- Verwarm je oven op 180 graden en vet de muffinvormpjes in met 1 eetlepel olie. Hierdoor zullen de muffins niet blijven plakken aan de vormpjes
- Voeg de havermout, volkoren (spelt)meel, bakpoeder, kaneel en zout in een kom samen. Roer het met een spatel door elkaar
- Prak de bananen in een apart schaaltje
- Snij de aardbeien in kleine stukjes en laat deze nog even apart staan
- Mix de melk, ei, eiwitten, honing, 2 eetlepels olie en de geprakte bananen in een aparte kom door elkaar
- Voeg de bak met de droge ingrediënten toe aan de kom met de bananenmix. Roer alles door elkaar en voeg op het laatst de aardbeien toe
- Verdeel de mix over de ingevette muffinvormpjes
- Bak de muffins ongeveer 30 minuten

Bereidingstijd

50 minuten

Geniet van je havermoutmuffins met aardbei en banaan! Eet smakelijk!