Hardlopen in de lente

19 March 2024
Hardlopen in de lente

Denk je eraan om (weer) te gaan hardlopen? Dan is de lente het ideale seizoen om het te doen. Het voorjaar wordt ook wel hét hardloopseizoen genoemd en wij zorgen ervoor dat jij maximaal voorbereid aan de gang gaat. Alles wat je nodig hebt voor hardlopen in de lente, van hardloopkleding tot aan hardloopschoenen en accessoires, vind je hier.

Voordelen van hardlopen in de lente

  • Aangename temperaturen: Laat je driedelige hardloopoutfit in de kast liggen. De lente belooft je meer aangename temperaturen, minder regen en meer zon. Op de soms wat frisse ochtenden na is het heerlijk hardloopweer en kun je prima in een shirt en short je kilometers maken.
  • Aanmaak Vitamine D: De zon zorgt voor de aanmaak van vitamine D, wat goed is voor de groei van je botten, spieren en het verbeteren van je afweersysteem. Het goede nieuws is dat 15 tot 30 minuten in de zon per dag al een goed begin is. Dus 3 km is al goed genoeg.
  • Veel wedstrijden (doelen): Een stok achter de deur nodig? In de lente is de hardloopkalender rijkelijk gevuld met hardloopwedstrijden van 5 km tot marathonafstanden.

Tips voor hardlopen in de lente

trainen
Trainingstips voor hardlopen in de lente?

Schrijf je in voor een hardloopwedstrijd. De hardloopkalender staat bomvol kleine dorpsloopjes tot aan grote marathons. Voor elk niveau is er wel iets

Neem voldoende water mee. Het kan verraderlijk warm worden en goed drinken is daarbij van essentieel belang.

Wil je meer avontuur? Start dan met trailrunning! Geloof ons in de natuur is er nog zoveel moois te ontdekken.

Uitgelichte Shirts

/
Meer

Uitgelichte Shorts

/
Meer

Uitgelichte jacks

/
Meer