Hardlopen in een joggingbroek? Dat kan echt niet meer!

24 October 2014
Hardlopen in een joggingbroek? Dat kan echt niet meer!

Het voelt als een aantasting van je mannelijkheid, hardlopen in een strakke hardlooptight waarin je alles ziet zitten. Veel mannen lopen prima in een joggingbroek of korte broek. Waarom zou je dan zo’n ‘’ballenknijper’’ aan doen tijdens het hardlopen. Er moeten wel voordelen aan zitten als je met alles te koop gaat lopen.

Laten we bij het begin beginnen. Een strakke hardlooptight is helemaal niet raar. Het zit inderdaad strak om je lichaam en menig contour is zichtbaar. En als je hardloopt om af te vallen, dan zie je inderdaad wat vetrandjes zitten. Maar, don’t worry! De complete hardloopwereld en alles wat maar aan wielrennen doet loopt ook helemaal strak in pak. En daarbij nog een geruststelling, een zwarte hardlooptight kleedt nog af ook.

Voordelen hardloopkleding

Het gebruiken van kleding die bedoeld is om te hardlopen heeft wel degelijk zijn voordelen. Hieronder zullen we er enkele benoemen en wie weet ben je dan wel compleet om en loop je binnenkort in de nieuwste hardlooptight……..

Gebruikte stoffen

Hardloopbroeken worden gemaakt van een stof die tijdens het hardlopen meerekt maar, waarvan wel de structuur en pasvorm behouden blijft. In de meeste gevallen is dit een afgewogen mix tussen nylon en elasthan. Deze combinatie zorgt ervoor dat tight strak om je benen zit, de spieren warm blijven en goed bij elkaar gehouden worden. Mede daarom loop je makkelijker en worden de spieren minder belast. Hier zorgen een joggingbroek of korte broek niet voor.

Waarom zo strak?

Een broek als deze is niet bedacht om er op zijn charmantst bij te lopen, maar uit functioneel perspectief. Een strakke hardlooptight zorgt er niet alleen voor dat je spieren warm en soepel blijven, het voorkomt ook vervelende wrijving. Wanneer je last hebt van wrijving ga je stroever lopen en kan de huid geïrriteerd raken. Het is heel erg vervelend als je halverwege je training, of erger nog wedstrijd, moet stoppen omdat je last hebt van schuurplekken in je liezen.

Wat moet ik aanschaffen?

Allereerst is het belangrijk om na te denken in welke condities je de hardloopkleding gaat gebruiken. Ga je in de zomer hardlopen, dan is een korte tight met daarbij een hardloopshirt genoeg. Ben je van plan om ook in de herfst en de winter te gaan hardlopen? Dan is een lange hardlooptight en een hardloopjack zeker weten geen overbodige luxe.

Conclusie, je hoeft je zeker weten niet te schamen voor het hardlopen in een hardlooptight. Het zal je prestaties verbeteren, je spieren zullen het waarderen en het ziet er daarbij nog sportiever uit ook.

Inspiratie: http://bit.ly/1sWP8B9