Hardloopkleding en hardloopschoenen met GORE-TEX

27 October 2020
Hardloopkleding en hardloopschoenen met GORE-TEX

Gure wind, regen en koude temperaturen zijn af en toe een flinke uitdaging. Loop je een trail run en/of een duurloop in de regen of langs de dijk, dan bieden hardloopkleding en hardloopschoenen met GORE-TEX een fijne uitkomst. Je leest alles over de voordelen van dit materiaal in deze blog.

GORE-TEX in het kort

Je weet vast en zeker dat GORE-TEX iets te maken heeft met waterdicht, winddicht en ademend is. Elke vierkante centimeter van het GORE-TEX membraan heeft maar liefst negen miljard poriën. Daarnaast is ieder gaatje 20.000 keer kleiner dan een waterdruppel. Hierdoor kunnen regen en sneeuw niet binnendringen en garanderen producten met dit materiaal je droog te houden.

Hardloopkleding met GORE-TEX

GORE-TEX is een waterdicht materiaal en heeft een hoog ademend vermogen. Het materiaal wordt verwerkt tussen de binnen- en buitenlaag van de hardloopkleding. Hierdoor ervaar je tijdens je run geen hinder van het materiaal en je bent er tijdens je run zeker van dat water niet door het materiaal kan dringen. Daarnaast wordt je vochttransport goed geregeld en zweet kan makkelijk worden afgevoerd.

Hardloopschoenen met GORE-TEX

Lopen door plassen, door de modder of op een geasfalteerde paden in de regen; je doet het allemaal net even wat comfortabeler als je kiest voor hardloopschoenen met GORE-TEX. Onze collectie waterdichte hardloopschoenen is ervoor gemaakt om regenachtige dagen net even wat aangenamer te maken. Je voorkomt natte hardloopsokken en de kans op blaarvorming. Ideaal, want hierdoor hoef je je niet om te draaien na de 5K, 10K of verder. Loop je door plassen, let er dan wel op dat er nog steeds water in je hardloopschoenen via de enkels kan komen.

Kies uit verschillende hardloopschoenen met GORE-TEX

Vandaag de dag produceren merken als Saucony, ASICS, Nike en HOKA ONE ONE hardloopschoenen met GORE-TEX. Loop je als het koud is of als het flink aan het regenen is, dan biedt deze collectie en grote meerwaarde voor je run.