Getest door Jip: Puma Run XX Nitro

20 July 2022
Getest door Jip: Puma Run XX Nitro

Mijn eerste indruk toen ik de doos opende was de zomerse kleur. Hoewel ik niet altijd fan ben van roze en paarse tinten, vind ik de RUN XX NITRO door de zwarte details en puntige hak toch wel erg stoer en goed te combineren met mijn andere zwarte hardloopitems. Qua looks keur ik deze hardloopschoen daarom helemaal goed!

Snel over van de looks naar het comfort, want dat vind ik nóg belangrijker bij een hardloopschoen. Je moet er natuurlijk wel fijne meters mee kunnen maken. En dus was het tijd om een rondje te gaan rennen, let’s go!

Het eerste waar ik altijd op let bij het testen van een hardloopschoen is de pasvorm. Want hoe goedkoop of duur een schoen ook is, deze moet wel lekker zitten wanneer je deze aantrekt. De RUN XX NITRO sluit gelukkig goed aan op mijn voeten en is door het losser maken van de veters goed te verstellen, wat fijn is voor wanneer je net zoals ik bredere voeten hebt. De zool voelt ook stevig aan, waardoor ik stabiel in de schoen sta.

Waar ik ook blij van word, is de zool van deze schoen. Deze heeft namelijk voldoende profiel, waardoor ik voldoende grip ervaar tijdens het lopen. Vooral als het regent of als je op stukken loopt waar de ondergrond wat gladder kan zijn, is dat prettig. Ook heeft de RUN XX NITRO voldoende demping, waardoor de schoen ook geschikt is om langere afstanden mee te lopen. Dat is voor mij ook een pluspunt.

Ondanks de stevige zool is de schoen erg licht qua gewicht. Dat worden snelle meters!