Getest: PUMA ForeverRUN NITRO

7 March 2023
Getest: PUMA ForeverRUN NITRO

PUMA lost het startschot van een nieuw tijdperk van stabiliteitsschoenen met PUMA’s nieuwste aanwinst “de ForeverRUN NITRO”. Met deze stabiliteitsschoen zet PUMA een nieuwe standaard waarbij alle hardlopers kunnen profiteren van begeleiding en ondersteuning. Rosa van der Ham loopt 3x in de week verschillende tempo’s en trainingen en draagt al supportschoenen. Ze droeg nooit eerder een stabiliteitsschoen van PUMA, maar in deze review deelt ze haar eerste bevindingen over de nieuwe ForeverRUN NITRO.

Review van de PUMA ForeverRUN NITRO

Mijn eerste indruk, wauw! Ik kreeg de knalroze versie van de PUMA ForeverRUN NITRO en qua looks is dit zeker een winner. Natuurlijk is uiterlijk niet het belangrijkste, maar het oog wil ook wat! Kijk je verder dan de looks dan zie je overduidelijk dat support, ondersteuning én comfort centraal staan bij deze schoen. De zichtbare rand van het RUNGUIDE Systeem bij de hiel houdt je voet in de perfecte positie bij elke stap terwijl de PWRtape stroken aan de zijkant je gerichte versterking beloven. Dit afgewerkt met een dubbele laag van het NITRO-foam laat mij geloven dat ik ga genieten van zachtheid, bounce en perfecte ondersteuning.

De schoen voelt licht, steady en bouncy

Eerste pluspunt: Vanaf het moment dat ik de schoen aantrek voelt hij heerlijk licht! Niemand wil namelijk een blok aan zijn been. Daarnaast wikkelt het ademende bovenwerk van mesh perfect als een tweede sok om mijn voet heen, wat niet alleen comfortabel zit, maar ook oververhitte voeten voorkomt. In stilstand voelen de Double Density tussenzool van NITRO foam en de uitlopende rubberen buitenzool erg steady aan en met alle verstevigingen vertrouw ik op een stabiele rit. Met nog een paar laatste sprongetjes voordat ik ga, is het me duidelijk dat deze schoen de perfecte mix van ondersteuning en zachtheid biedt.

Hoe loopt de ForeverRUN NITRO?

PUMA belooft je dat je met de ForeverRUN NITRO tot in de eeuwigheid in de perfecte loopbeweging loopt en daarmee hebben ze absoluut niet gelogen. Ik heb de schoenen meerdere malen getest, kort, lang, snel en langzamer en je kunt inderdaad de gehele rit in dezelfde beweging blijven lopen. In het begin moest ik even wennen aan deze schoen, want het voelt alsof je wat veel in de voorkant zit, maar na enkele kilometers zat ik heerlijk in de zone. Het NITRO-foam bouncet je heerlijk van stap naar stap en zodra ik wat vermoeid raakte, het moment dat overpronatie bij mij opspeelt, werd ik lichtjes gecorrigeerd, terug in het perfecte looppatroon.

Conclusie

Ik kan niet veel zeggen over andere PUMA schoenen, maar wel dat deze PUMA foreverRUN een zeer fijne stabiliteitsschoen is. Hij is licht, wikkelt soepel af, biedt je stabiliteit en is bovenal geschikt voor meerdere soorten trainingen. Het enige wat ik me kan voorstellen is dat deze schoen bij lange duurlopen aan wat comfort ontbreekt. Het binnenwerk mist dan toch echt wat vulling. Maar zoek je een nieuwe stabiliteitsschoen die je eindeloos de perfecte loopbeweging laat lopen dan is de PUMA ForeverRUN het antwoord.