Getest: De On Cloudsurfer 2

24 May 2023
Getest: De On Cloudsurfer 2

De On Cloudsurfer 2 surft al ruim twee maanden door de straten heen en belooft hardlopers van 5 km tot een halve marathon van ongekende demping en uiterst comfort. Maar maakt deze schoen dat ook waar? Wij lieten twee fanatieke lopers de nieuwste Cloudsurfer twee maanden testen en dit zijn hun bevindingen.

Over de testers

Jip van Kessel (26) en Rick Kroezen (31) hebben de On Cloudsurfer de afgelopen twee maanden getest. Jip heeft het hardlopen de afgelopen maanden weer opgepakt en loopt inmiddels weer 2 à 3 keer in de week hard. Ook zijn de eerste recreatieve wedstrijden weer gelopen. Rick daarentegen pakt het wat professioneler aan en loopt al enkele jaren hard. Na het lopen van de NN Marathon Rotterdam in 2:58:29 is hij alweer druk bezig met zijn voorbereidingen voor een marathon in het najaar.

Uiterlijk

De On Cloudsurfer heeft een flinke upgrade gehad ten opzichte van het vorige model, hij ziet er aantrekkelijker en moderner uit. De kleuren mintgroen, oranje, wit en zwart waarin de schoen beschikbaar is zijn misschien niet super uitdagend en knallend, maar ogen naar ons idee wel erg stijlvol.

Het eerste gevoel en pasvorm

Met een gewicht van slechts 245 gram is de schoen wat lichter dan een zelfde soort schoen van een ander merk en dat merk je gelijk vanaf het moment van aantrekken. Het kussenzachte comfort van de schoen valt direct op wanneer je de eerste stappen zet. De schoen heeft een wat bredere pasvorm, dit is fijn voor Jip aangezien hij een brede voet heeft, maar het stoort niet wanneer je gemiddelde voeten hebt, zoals Rick heeft.

Bevindingen ná 2 maanden testen

Inmiddels hebben we de schoen twee maanden getest en onze ervaringen met de hardloopschoen zijn nagenoeg unaniem. De On Cloudsurfer is een ontzettend comfortabele schoen. De bovenkant van de schoen (inclusief de tong) is erg zacht, en ook rond de hiel zit er extra demping voor extra comfort. Tijdens het lopen ervaren we een prettige transitie van de voet dankzij de CloudTec midsole technologie.

Conclusie

De Cloudsurfer is wat ons betreft bij uitstek geschikt voor de (snellere) duurlopen en trainingen. Het geeft je sessies een moeiteloos en onvermoeibaar gevoel. Deze schoen staat bij ons beide absoluut in het rijtje van favoriete trainingsschoenen en gaan nog heel wat kilometers mee op pad.