Getest: On Cloudeclipse

15 November 2023
Getest: On Cloudeclipse

Het gevoel van in de wolken lopen is nu echt mogelijk met de On Cloudeclipse. Eerdere modellen van On kwamen al in de buurt van dit oneindig zachte loopgevoel, maar deze nieuwste aanwinst steekt daar volgens On met kop en schouders bovenuit. Uiteraard wilden wij testen of deze schoen daadwerkelijk gelijk staat aan eindeloos comfort. Onze productexpert Remco deelt in deze review zijn bevindingen met je.

Eerste indruk

Bij het openen van de doos was mijn eerste reactie “wow wat een schoen!”. De On Cloudeclipse zal zijn aanwezigheid niet onder stoelen of banken steken, maar dat hoeft ook niet! Want deze schoen met zijn iets volumineuze ontwerp mag wat mij betreft gezien worden. Hoewel je bij zo’n flinke hardloopschoen denkt dat hij heel wat gewicht met zich meebrengt, bewijst deze schoen het tegendeel. Want vanaf het moment dat ik de schoen uit de doos haalde dacht ik direct “wow wat licht”. Oftewel een heerlijk lichte schoen met maximale demping. Eens kijken hoe hij zit.

Het eerste gevoel

Bij het instappen van de schoen voelde ik niet eens dat hij rond mijn voet zat. De hardloopschoenen zitten perfect passend, voelen licht en hebben een dun passend bovenwerk. Bij het aantrekken van de veters zit de schoen stevig en goed vast wat ik prettig vind tijdens het lopen. Wanneer ik eenmaal ga staan met de Cloudeclipse voel ik de dubbele laag CloudTec Phase®-demping in de tussenzool wat ik als stevig en stabiel ervaar. Tijd om een eerste testronde te maken.

De schoen in de test

Direct bij de eerste stappen ervaar je de prettige en snelle afwikkeling van deze schoen. De schoen is erg stabiel, wat onder andere komt door het interne flexibele Speedboard. De samenwerking van het Speedboard en de Dubbele CloudTec Phase®-demping, maakt de schoen enorm stabiel, comfortabel en zacht. Maar..niet té zacht. Hoewel ik bij het openen van de doos dacht, dit is wel erg veel schoen heb je tijdens het lopen niet eens het idee dat je de schoen aan hebt.

Zelfs tijdens deze natte maanden stelt de schoen je niet teleur. Hij biedt goede grip op nattere ondergronden.

Conclusie

Voor een maximaal dempende neutrale schoen is de On Cloudeclipse een schoen waar snelheid in zit en tegelijkertijd fantastisch stabiel is. Deze schoen laat je genieten van een succesformule van zachtheid + snelheid + stabiliteit voor kleine tot grote afstanden en ga je ongetwijfeld bij veel hardlopers terugzien.

Over de loper

Remco van der Meijs is Productexpert bij RunningDirect en tevens fanatiek hardloper. Hij heeft meerdere triatlons op zijn naam staan, maar geeft tegenwoordig de voorkeur aan hoofdzakelijk hardlopen. Met als doel in het vooruitzicht “het lopen van een trail in de Vogezen van wel 50 km” is Remco meerdere keren per week aan het trainen om deze prachtige uitdaging te voltooien. De On Cloudeclipse gaat mee in de schoenrotatie voor de uptempo trainingen.