Getest: Odlo Zeroweight Warm en Reflective collectie

18 October 2023
Getest: Odlo Zeroweight Warm en Reflective collectie

De warme zomerdagen zijn voorbij en de eerste koude dagen zijn alweer een feit. Ook worden de dagen steeds korter en is het al bijna tijd om de klok te verzetten. Kortom je ontkomt bijna niet aan hardlopen in het donker. Tijd om je zomerse outfits op te bergen en plaats te maken voor herfstessentials. Jip van Kessel Productexpert bij RunningDirect traint voor een snelle 10 kilometer en heeft de afgelopen weken de ODLO Zeroweight herfst-/wintercollectie getest. Hierbij zijn ervaringen met deze collectie.

Odlo Zeroweight Pro Warm Jacket

Een jack mag natuurlijk niet ontbreken in je herfst- en wintergarderobe. Ik draag zelf vaak een jack op de koudere dagen tijdens mijn langzamere duurlopen. Het Zeroweight Pro Warm Jacket van Odlo heeft mij de afgelopen weken voorzien in alle behoeften.

De reflecterende details zorgen voor zichtbaarheid, in de telefoonzak kon ik mijn telefoon meenemen en het horlogevenster zorgt ervoor dat ik mijn afstand en snelheid eenvoudig kan checken. Het softshell materiaal is comfortabel en winddicht, waardoor ik warm bleef tijdens mijn rustige duurloop. Een groot pluspunt is het ademend vermogen van het softshell materiaal, hierdoor bleef ik niet alleen warm maar ook droog, een heerlijk gevoel!

Odlo Zeroweight Warm Reflective Tight Men

Deze tight is onderdeel van de Odlo Zeroweight Warm Reflect collectie, een collectie die naast warm, lichtgewicht ook nog ontzettend reflectief is. Bij de eerste koude dagen van het najaar heb ik altijd weer moeite om te gaan hardlopen met dezelfde frequentie als in het voorjaar of in de zomer. Dit jaar heb ik aanzienlijk minder last gehad van dit probleem waar deze tight flink aan heeft bijgedragen. De perfecte pasvorm in combinatie met de warmte die deze tight biedt maakt het voor mij een echte najaarsessential. Deze tight is misschien niet geschikt voor de warme herfstavonden maar wanneer de temperatuur in de avond onder de 12/13 °C duikt is deze tight perfect. Zelfs met meer wind beschermt de tight mij tegen de kou door het gebruik van windproof materiaal.

Persoonlijk vind ik reflectie op een tight erg belangrijk aangezien de lampen van een auto als eerste je benen raken voordat het omhoog gaat. Om deze reden zijn de reflecterende elementen op de tight strategisch geplaatst op de enkels, kuiten en schenen zodat je zo snel mogelijk zichtbaar bent voor naderende auto’s.

Odlo Blackcomb Eco Crew Neck Longsleeve Men

Ook deze longsleeve heeft mij zeer aangenaam verrast en zich bewezen als een essential voor mijn herfst- en winterkledingkast. De ODLO Blackcomb longsleeve heeft een strakke pasvorm en een naadloos ontwerp voor optimale bewegingsvrijheid.

Een groot nadeel van hardloopkleding voor in de herfst en winter vind ik vaak de verstikkende werking. Het houdt je warm, maar dit gaat vaak ten koste van een stukje ventilatie. Dit alles staat in contrast met de ODLO longsleeve die ik heb getest, ik bleef warm, geïsoleerd en droog zonder in te leveren op ventilatie, een combinatie die ik vaak mis!

Daarnaast heeft de longsleeve ZeroScent-technologie. Dit gaat de groei van bacteriën tegen en zorgt ervoor dat je outfit langer fris blijft. Een probleem waar ik gelukkig niet vaak last van heb maar een mooie toevoeging aan het product.

Conclusie

Wil jij je herfst- en wintergarderobe aanvullen? De producten van Odlo zijn hiervoor perfect. De reflectieve details zorgen voor zichtbaarheid en dus veiligheid en de gebruikte materialen zorgen voor optimaal comfort, bewegingsvrijheid, ventilatie en warmte (wat heb je nog meer nodig?)

Benieuwd naar de outfit? Check de producten hier!