Getest: ZoomX Invincible Run Flyknit 3

6 February 2023
Getest: ZoomX Invincible Run Flyknit 3

Als trouwe fan van Nike ZoomX Invincible Run Flyknit mocht Rick Kroezen, fanatiek hardloper met een zeer snelle pas, als één van de eersten lopen op alweer de derde versie van deze neutrale schoen met maximale demping. Zijn eerste reactie: Lopen op deze schoen is een feestje. Op werkelijk waar alle belangrijke fronten is deze nieuwe schoen verbeterd.

Als een van de eerste lopers in Europa was het mogelijk om deze schoen al drie weken voor de officiële lancering te testen tijdens een speciale Invincible Experience in Berlijn. Hier werd uitleg gegeven door de Nike designers van de schoen en daarna was het mogelijk om de eerste loop op de schoen te doen. Inmiddels is de schoen uitvoerig getest en zijn de bevindingen louter positief.

Voor de ontwikkeling van de ZoomX Invincible Run Flyknit 3 zijn de ontwikkelaars opnieuw naar de tekentafel gegaan en is de schoen volledig vanaf nul opgebouwd. Qua looks is de schoen ook volledig vernieuwd wat zeker genoemd mag worden, maar ook zijn er drie belangrijke technische updates geweest.

Allereerst voelt het vernieuwde Flyknit bovenwerk steviger aan, maar is het toch lichter en heeft een beter ademend vermogen. Ten tweede zorgt de schoen voor meer stabiliteit door de vernieuwde vorm van de zool en de verlengde hielclip rond de hak. De zool is nog breder en zorgt voor nog beter contact met de grond in zowel voorwaartse als zijwaartse bewegingen. Als laatste is de vernieuwde ZoomX foam nog dikker wat zorgt voor nog meer loopcomfort en demping.

Door al deze verbeteringen aan de ZoomX Invincible Run Flyknit 3 is de schoen nog toegankelijker geworden voor een grote groep lopers. De schoen werd in eerdere versies werd voornamelijk gebruikt voor de herstelloop door lopers die de ZoomX foam zolen kennen uit de wedstrijdschoenen waarmee al menig wereldrecord is gelopen. Deze editie blijft daar zeker voor geschikt maar kan nu ook gebruikt worden als duurloopschoen voor hardlopers op weg naar de (halve)marathon of beginnende lopers die op zoek zijn naar een schoen met veel comfort maar ook stabiliteit.