Getest: New Balance Fuelcell SC Elite V3

16 February 2023
Getest: New Balance Fuelcell SC Elite V3

New Balance meldt zich met de NEW BALANCE FUELCELL SC ELITE V3 in de kopgroep van de wedstrijdschoenen met carbonplaat. De schoen komt boven aan de FuelCell SC piramide van New Balance te staan en vormt samen met de FuelCell SC Trainer en FuelCell SC Pacer de ideale New Balance drie-eenheid voor al je snelle trainingen op zoek naar persoonlijk records. Rick Kroezen is een zeer fanatieke amateurloper met een zeer snelle pas en is daarom de geschikte kandidaat om New Balance’ nieuwste snelheidsduivel eens te testen.

Snelle tempo's met de carbonplaat

Al bij het aantrekken van de schoen voel je meteen dat deze schoen bedoeld is om op hoge snelheid te lopen. De twee lagen FuelCell voelen heel zacht maar toch ook stabiel aan. Dit samen met de carbonplaat zorgt het voor hoge energieteruggave via de Energy Arc-technologie.

De perfecte mix tussen comfort en snelheid

Het zeer ademende mesh-bovenwerk is heel open. Je kunt bij het dragen van de schoen de ventilatie gaten goed zien. Het bovenwerk van de schoen bestaat uit een geheel wat zorgt voor een mooie omsluiting rond de enkel. Ook heeft de schoen voldoende ruimte in de voorvoet waardoor hij ook geschikt kan zijn voor mensen met een wat bredere voorvoet. Een ander positief punt van de schoen is de zeer comfortabele omsluiting en instap van de hak. Het volume hier voelt goed aan en combineert de ideale combinatie van comfort en snelheid. Ook zorgt het toegenomen volume van de tussenzool en het verlagen van offset van 8 naar 4 mm ten opzichte van de voorganger ervoor dat de schoen uitermate geschikt voor wedstrijden van vijf kilometer tot de magische marathon.

Nieuw design

Buiten al de nieuwe technologieën in de schoen is het qua design ook erg agressief en ademt deze snelheid. Zeker in deze wit-rode combinatie. Bij het zien van de schoenen heb je al zin om er mee weg te rennen en op jacht te gaan naar je persoonlijk records.

De eerste testen

Inmiddels is de schoen al aan testen ondergaan op zowel het korte tempowerk en de wat langere duurloop. De eerste ervaringen hierop smaken alleen maar naar meer. De schoen zal zeker gebruikt gaan worden voor een van de geplande wedstrijden in het voorjaar.

Een stukje historie

Daarnaast grijpt New Balance ook altijd graag terug naar de rijke geschiedenis in de running wereld. Het merk maakt al sinds 1906 sportschoenen en met de verwijzing SC grijpt het merk terug naar de New Balance SuperComp Solid. Deze schoen was in 1978 voor New Balance ook DE lichtgewicht voor de wedstrijdloper zoals de NEW BALANCE FUELCELL SC ELITE V3 dat is de wedstrijdloper in 2023.