Getest: New Balance FF 860v13

1 December 2022
Getest: New Balance FF 860v13

Fresh van de pers de nieuwe New Balance FF 860v13 is uit. Als het aan New Balance ligt staat deze schoen gelijk aan kilometers loopplezier. Daar hopen wij natuurlijk wel op. Rosa van der Ham, rent drie keer per week en deelt hier al haar bevindingen met jullie.

Ik mocht de New Balance FF 860v13 direct na de launch testen. Allereerst wat een mooi schoentje, een prachtig babyblauwe kleur en een smal sportief model maken mij al fan vanaf het eerste moment. Ik zou ‘m zelfs als gewone sneaker dragen, maar laten we er eerst mee gaan hardlopen. Wat mij direct opviel was de bijzondere onderkant, zoiets heb ik nog nooit eerder gezien dus ik ben erg benieuwd hoe dat loopt.

Op het moment van instappen voelt deze hardloopschoen extreem licht. Dus ik vroeg me af of dat wel genoeg demping en stabiliteit zou bieden. Het is een mooi slank schoentje en zit dankzij het dikkere mesh perfect passend. Het voetbed voelt heerlijk zacht aan mijn voeten. Tijd voor een testrondje.

Vanaf de eerste stap merk je dat deze schoen erg licht loopt, maar echt megalicht. Alsof je ze niet eens aanhebt zo licht. Over de FreshFoam demping ben ik erg te spreken, zelfs wanneer je redelijk hard op de grond neerkomt worden schokken moeiteloos opgevangen. De schoen maakt trouwens amper geluid als je op de grond neerkomt en ook van het grondcontact voel je nauwelijks iets. Alle impact wordt perfect opgevangen en je vliegt meter voor meter geruisloos over de weg.

Ook al voelt het als zweven over de weg de rubberen zool zorgt voor voldoende grip om lekker aan te zetten, waarna je vervolgens geniet van een extreem soepele afwikkeling. Deze schoen biedt me perfecte stabiliteit zelfs wanneer ik meer dan 10 km heb gelopen en een beetje vermoeid begin te raken.

Geen pijntjes op hoog of laag tempo. Met de FreshFoam 860v13 heb je ongeacht het tempo het idee dat je een heerlijk rondje aan het dartelen bent. Al met al vind ik de New Balance FreshFoam 860v13 een heerlijk schoentje om op te lopen en zal ‘m ook nog wel als sneaker dragen.