Getest: Mizuno Wave Rider 28

23 May 2024
Getest: Mizuno Wave Rider 28


Geniet van een waanzinnige golf van energie met de Mizuno Wave Rider 28. Deze hardloopschoen is een echte klassieker onder de Mizuno modellen en geeft je het vertrouwen om elke run aan te kunnen. Het recept van een zachte maar veerkrachtige demping en een prettige stabiliteit maakt een allround schoen waar je van kunt blijven genieten, elke dag weer. Laat elke stap efficiënt zijn zodat je niet meer je kilometers hoeft af te tellen, maar juist net dat beetje extra kunt toevoegen. Bij elke stap ervaar je een zacht gevoel onder de voeten en met een bovenwerk dat soepel aansluit, reikt het comfortlevel tot ongekende hoogten. Ontdek zelf waarom de Wave Rider 28 een top favoriet is en laat je verwennen door het vertrouwde comfort.

In deze review delen we de highlights van de Mizuno Wave Rider 28, onze ervaring en uiteraard ook voor wie en welke trainingen deze hardloopschoen het meest geschikt is.

Technologieën & Specificaties

Type schoen: Neutrale hardloopschoen
Heel drop: 12 mm
Gewicht: M 280 g/ V 240 g
Materiaal bovenwerk: Gebreid bovenwerk
Materiaal tussenzool: MIZUNO ENERZY NXT, MIZUNO ENERZY / MIZUNO ENERZY FOAM, MIZUNO WAVE / MIZUNO WAVE PLATE
Materiaal slijtzool: G3-slijtzool

Technologieën & Specificaties

Highlights van de Mizuno Wave Rider 28

  • Zacht gevoel onder de voeten: In de hielweg is het nieuwe en duurzame Mizuno Enerzy NXT materiaal geplaatst voor een zachte demping. Hierdoor ervaar je extra veel comfort bij het neerkomen en worden je voeten bij elke stap verwend met veel zachtheid.
  • Veerkrachtige demping; Tegelijkertijd kun je nog steeds rekenen op een veerkrachtige demping dankzij de Mizuno Enerzy tussenzool. Het Mizuno Enerzy foam dat hierin is verwerkt geeft een waanzinnige energieteruggave en zorgt voor een heerlijk responsief gevoel.
  • Moeiteloze en voorwaartse stuwing: Mizuno Wave technologie creëert de perfecte balans van demping en stabiliteit, waarbij de ondersteunende Wave Plate zorgt voor een soepele en stabiele afwikkeling. Zo houdt je net dat beetje extra over voor de laatste kilometers.
  • Comfort voor je voeten: Of je nu een korte interval op het programma hebt staan, of een lange duurloop, deze schoen biedt altijd genoeg comfort. Het zachte bovenwerk is ademend en laat je voeten heerlijk ventileren voor een fris gevoel onderweg. Het materiaal sluit goed om de voeten heen, zodat je kunt rekenen op een comfortabele pasvorm bij iedere run.
  • Duurzaam: Mizuno streeft naar een groenere toekomst, waardoor verschillende onderdelen van de schoen uit milieuvriendelijke materialen bestaan. Zo zijn het bovenwerk en de zool gemaakt van ten minste 90% aan gerecycled materiaal en ben jij klaar voor al je duurzame hardloopkilometers.

Conclusie

De Mizuno Wave Rider 28 is er om je te voorzien van eersteklas comfort en veelzijdigheid. Deze alleskunner biedt de perfecte mix van een demping die zacht en veerkrachtig is, zonder dat de stabiliteit verloren gaat. Zo wordt je moeiteloos meegevoerd over een golf van energie en voelt elke run moeiteloos aan.

Dankzij het nieuwe Mizuno Enerzy NXT materiaal in de hiel geniet je van een zacht gevoel onder de voeten, terwijl de Mizuno Enerzy tussenzool met het Enerzy foam voor een energieke demping zorgt. Mizuno Wave technologie en de geïntegreerde Wave Plate verzekeren je van een stabiele en efficiënte voetafwikkeling, kilometer na kilometer.

Aan comfort komt je niets tekort dankzij het ademende bovenwerk die je voeten omhelst met een zacht gevoel én ook nog eens van gerecyclede materialen is gemaakt. Zo draagt iedereen zijn steentje bij aan een duurzamere toekomst en geniet je van het vertrouwde comfort tijdens iedere run!