Getest: HOKA Bondi 8

28 October 2022
Getest: HOKA Bondi 8

De HOKA Bondi 8 is uit en schijnt de koningin van 't comfort te zijn. Wij weten al langer dat HOKA eruit spat als het gaat om demping en comfort en zijn benieuwd hoe dat bij deze Bondi 8 zit. Rosa van der Ham RunningDirect ambassadeur heeft het uitgebreid voor je getest. Haar bevindingen vind je in deze blog.

Jaar in jaar uit droeg ik altijd dezelfde hardloopschoen van hetzelfde merk voor elke soort training. Nu had ik ’t geluk om voor het eerst een ander merk te testen en dat werd de koningin van ’t comfort: De HOKA Bondi 8 voor dames.

Wat mij direct opviel bij het openen van de doos was dat deze Bondi 8 een heerlijk bont kleurtje had: knalroze. Dat spat er lekker uit en dat mag van mij ook wel bij hardloopschoenen. De schoen voelde verrassend licht en zag er met het vele foam er erg comfortabel en stabiel uit. Tijd om eens te testen of deze schoen zo lekker zit en loopt als hij eruit ziet.

De Bondi 8 oogt in eerste instantie vrij breed, maar als je ‘m eenmaal aantrekt merk je dat dit lijkt door de brede zool. De schoen heeft een fijne pasvorm welke je strakker kunt aantrekken met behulp van de veters. Best handig als je net, zoals ik grote en smalle voeten hebt. De schoen is ultralicht en voelt stabiel. Eens kijken hoe dat op de weg uitpakt.

Pretty in pink deed ik wat verschillende loopjes over de weg en zelfs even door het bos. Al snel had ik door dat de HOKA Bondi 8 perfect is voor ’n duurloop op het gemak. De ultralichte HOKA wiebelt je moeiteloos van stap naar stap en binnen no-time zat ik in een heerlijke flow. Moeiteloos kon ik kilometers blijven lopen zonder een centje pijn. Wat uiteraard te danken is aan de geweldige demping van deze schoen. De Bondi 8 is naar eigen zeggen een echte roadrunner. Toch deed ik een klein sprintje heuvel op in het bos. Ook daar had ik voldoende grip om zonder te slippen boven te komen.

Ik ben om en snap nu waarom je voor bepaalde trainingen een ander soort schoen draagt. Deze HOKA Bondi 8 is vanaf nu mijn loopmaatje op zondag. De hardloopschoen is ideaal voor een heerlijk lange duurloop op een rustig tempo. Als je het helemaal rustig aan wilt doen. Wandelen op deze schoen is ook vele malen prettiger dan op een gewone sneaker.