Getest: Brooks Ghost 14

13 December 2022
Getest: Brooks Ghost 14

De Brooks Ghost is jaar in jaar uit dé favoriet bij vele hardlopers. Deze neutrale hardloopschoen is zeer geschikt voor korte loopjes tot aan intervallen en duurlopen en belooft je de meest zachte en soepele rit die je ooit ervaren hebt. Roy loopt twee à drie keer per week een korte tot middellange ronde en maakt zich klaar voor zijn eerste hardloopevent. Daarvoor wilde hij een nieuwe schoen proberen, eens kijken wat hij van deze Brooks Ghost 14 vond.

Ik kreeg van Runningdirect.nl de kans om de Brooks Ghost 14 te testen. Als het om hardlopen gaat draag ik normaal gesproken een ander merk, maar ik wilde graag eens iets anders testen. Dit was mijn allereerste kennismaking met Brooks en wat voor een! Vanaf het moment dat ik de Ghost in mijn handen kreeg had ik gelijk het idee dat dit wel een solide schoen moest zijn. Deze schoen heeft een robuust uiterlijk, zonder er lomp uit te zien en met die dikke zool verwacht ik heel wat demping. Wel vraag ik me af of deze schoen, daardoor niet zwaar aanvoelt. Laten we ‘m eens aantrekken.

Qua pasvorm en comfort scoort deze schoen heel wat pluspunten! Deze schoen trakteert je bij het moment van instappen op een zacht, maar niet te zacht voetbed en een comfortabel zacht mesh bovenwerk. Ook voelt deze schoen erg stevig aan en is wat breder, maar zit zeker niet te ruim. Ik merkte gelijk dat ik best wat ruimte heb bij mijn tenen, waardoor het niet voelt alsof ze opgesloten zitten. Al met al een heerlijk schoentje om aan te hebben, maar nu eens kijken of hij ook lekker loopt.

Ik loop af en toe hard, vooral voor- en na het handbalseizoen en dan meestal tussen de 5 en 15 kilometer twee à drie keer per week. Aangezien het seizoen net voorbij is en ik een wedstrijd voor de boeg heb, is dit de perfecte tijd om deze schoenen eens uitgebreid te testen. Om er echt wat van te kunnen zeggen heb ik deze schoenen een paar weken meerdere keren met verschillende afstanden getest en ze lopen heerlijk!

Goede demping is voor mij een vereiste vanwege knieblessures in het verleden en daar geeft de Brooks Ghost met zijn tussenzool van 100% DNA Loft meer dan antwoord op. De Ghost heeft een veerkrachtige demping die de impact op mijn gewrichten vermindert bij iedere stap. Ondanks de hoeveelheid demping loopt de schoen extreem licht en hij geeft me stabiel gevoel en vertrouwde grip, zelfs op glad asfalt na een flinke regenbui.

Op 7 januari ga ik mijn eerste hardloopevent lopen en dat ga ik absoluut doen op deze Brooks Ghost 14. Ik ben zeer benieuwd hoe de Brooks schoenen mij naar de finish gaan brengen.