Getest: Asics Gel-kayano 29 Lite Show

30 November 2022
Getest: Asics Gel-kayano 29 Lite Show

De nieuwe ultralichte Asics Gel-Kayano 29 Lite Show brengt je moeiteloos kilometers verder dan je van plan was en is gemaakt op om te vallen. Mirthe van den Kieboom, all-time ASICS-fan, loopt elke week haar rondje en test deze shiny stappers voor je.

Ik kreeg van Runningdirect.nl de kans om de ASICS GEL-Kayano 29 Lite Show te testen. Ik ben, als het om hardlopen gaat, een absolute ASICS-fan. Maar dit was mijn allereerste kennismaking met de Kayano. En wat voor een kennismaking! Na het openen van de doos was ik direct enthousiast.Normaal gesproken houd ik van kleurrijke schoenen, maar in de herfst is een zwarte hardloopschoen een musthave in je kast om natte (met bladeren bedekte) paden te trotseren. De paarse accenten maken deze donkere schoen dan ook direct een stuk vrolijker. Verder beschikt de schoen over reflecterende details waardoor je, zeker in deze periode van het jaar, goed zichtbaar bent. Safety first!

Wanneer je deze blog leest is het goed om te weten dat ik niet een dedicated hardloper ben. Ik loop 1 keer per week hard, meestal 5 kilometer en dit wissel ik af met drie keer fitness en een potje padel. Wanneer je dus fanatiek hardloper bent en grotere afstanden loopt is mijn ervaring misschien niet heel relevant, maar ben je een minder frequente loper net als ik dan zit je hier goed.

Ik heb inmiddels een aantal keer op deze schoenen hardgelopen en ze lopen heerlijk! Goede demping is voor mij een vereiste vanwege knieblessures in het verleden. Maar de ASICS GEL-Kayano 29 Lite Show een veerkrachtige demping die de impact op mijn gewrichten vermindert bij iedere stap. Ondanks de hoeveelheid demping voelt de schoen heel licht aan en merk ik wel degelijk een verschil met mijn andere hardloopschoenen. Dit gevoel wordt gecreëerd door de FF BLAST PLUS-demping en draagt, wat mij betreft, het meeste bij aan het loopgemak. Overigens is “een lichtgewicht schoen met responsieve demping” een zin waar ik vaak sceptisch over ben. Maar de ASICS GEL-Kayano 29 Lite Show heeft voor mij bewezen dat het écht mogelijk is.