Getest: adidas Ultraboost Light

3 March 2023
Getest: adidas Ultraboost Light

adidas breidt de Ultraboost-lijn uit en voegt hier hun nieuwste aanwinst aan toe: De adidas Ultraboost Light. Eerdere versies hebben hun naam al waar gemaakt door het geven van een ongekende demping. De nieuwste adidas Ultraboost Light versie doet hier een schepje bovenop: nóg meer demping en een stuk lichter in gewicht. Martijn (34) loopt in zijn vrije uurtjes graag wat kilometers om zijn hoofd te legen na een drukke werkdag en testte deze schoen. Hieronder lees je zijn ervaringen.

Meer demping, minder in gewicht

Wat direct opvalt aan de schoen is de dikke zool. Met name in de hak zit extra Boost-foam verwerkt en is daarom ideaal voor haklanders die op zoek zijn naar een schoen met veel demping. De schoen geeft 4% meer demping dan zijn voorgangers, en er is tegelijkertijd 30% lichter materiaal gebruikt. Een ideale combinatie om de schoen te gebruiken voor lange duurlopen of rustige hersteltrainingen.

Een sokachtige fit voor lange duurlopen

Comfort vind ik erg belangrijk als ik veel kilometers ga maken. Het geweven Primeknit-bovenwerk sluit goed om je voeten en voelt aan als een sokachtige fit. Daarbij voorkomt het naadloze ontwerp dat je blaren krijgt tijdens de lange runs die je aflegt met deze schoen. Het sokachtige design wordt compleet gemaakt door de zachte hielkap. Hierdoor is de schoen uiterst geschikt voor hardlopers die kampen met achilles -of kuitklachten, omdat de hielkap niet tegen het hielbot kan drukken.

Rekenen op voldoende ondersteuning

De adidas Ultraboost Light geeft daarnaast de juiste ondersteuning voor mijn hersteltrainingen. Op de middenwreef zit een ondersteunende constructie, zodat je naast demping ook voldoende stabiliteit ervaart. Kanttekening die ik wil maken is dat deze constructie voor hardlopers met een hoge wreef wellicht wat extra druk kan geven. De rubberen slijtzool geeft tot slot ook de nodige grip en ondersteuning voor als je tijdens een lange run een stukje off-road zou raken.

Een korte recap

De Ultraboost Light op een rijtje. Als hardloper ga ik na mijn werk graag een grote ronde hardlopen om mijn hoofd leeg te maken. De combinatie van een lichtgewicht schoen met extreem veel demping is precies wat ik zoek bij een lange run. De sokachtige fit en de zachte hielkap zorgen voor comfort en zijn prettig voor hardlopers met achilles -en kuitklachten. Daarbij kun je nog steeds rekenen op de juiste ondersteuning. De Ultraboost light is een echte aanrader als je kilometer na kilometer op zoek bent naar demping en comfort!