Garmin Forerunner 955 vs. Garmin Forerunner 945

1 June 2022
Garmin Forerunner 955 vs. Garmin Forerunner 945

De Garmin Forerunner 955 is de opvolger van de Garmin Forerunner 945, die in het jaar 2019 is gelanceerd. Op 1 juni 2022 lanceert Garmin de Forerunner 955 en zit boordevol nieuwe technologieën. Wat het verschil is tussen de Garmin Forerunner 955 en de Garmin Forerunner 945, lees je in dit artikel.

1. De Garmin Forerunner 955 Solar is op te laden door middel van zonne-energie

Opvallend aan de Garmin Forerunner 955, is dat de Solar variant op te laden is door middel van zonne-energie. Hierdoor wordt de levensduur van de batterij, voordat het horloge opnieuw op moet worden geladen, aanzienlijk vergroot. Je geniet namelijk van een batterijduur tot maar liefst 20 dagen in smartwatch-modus, in vergelijking met tot 14 dagen in smartwatch-modus bij de Garmin Forerunner 945.

2. Voorzien van een erg handige extra touchscreen-bediening

Naast de traditionele knop bediening, is de Garmin Forerunner 955 verder uitgebreid met een touchscreen-bediening. Dit zorgt ervoor dat je eenvoudig en snel navigeert door datascreens, widgets en het hardloophorloge. Ook werkt de touchscreen-bediening erg prettig tijdens het navigeren en het in- en uitzoomen op de kaart. Tijdens een activiteit vergrendel je deze functie handmatig of automatisch.

3. Uitgerust met een vernieuwd ochtendrapport

De Garmin Forerunner 955 is uitgerust met een vernieuwd ochtendrapport. Hierdoor ontvang je iedere ochtend informatie over het weer van de desbetreffende dag, de nachtrust, hersteltijd, trainingsstatus, HRV-status en dagelijkse workoutsuggestie.

4. Een constante vermogens-meting tijdens het lopen

Tijdens je run ontvang je een constante vermogens-meting. Hierdoor weet je precies hoeveel kracht je op de weg uitoefent. Wil je graag het hardloopvermogen berekenen, dan is het belangrijk om een Running Dynamics Pod of HRM-Pro™-monitor in huis te hebben.

5. Iedere run wordt nauwkeurig geregistreerd

Je wilt natuurlijk zeker zijn van een perfecte registratie, zelfs in de meest uitdagende omgevingen. De multi-band-satelliettracking op GPS-, GLONASS- en Galileo-netwerken geeft je superieure nauwkeurigheid voor hoe ver en hoe snel je hebt gerend.

Profiteer van trainingstips en dagelijks voorgestelde workouts

Dankzij de race-widget van de Garmin Forerunner 955 ontvang je trainingstips en dagelijks voorgestelde workouts en racevoorspellingen voor de volgende wedstrijd. Dit wordt gedaan op basis van de details van de race-route, prestatiedata, fitnessgegevens en weer-data. Daarnaast passen de voorgestelde trainingen zich na iedere run aan op basis van je prestaties en herstel. Tijdens het herstel in de nacht houdt de Garmin Forerunner 955 je hartslagvariatie bij terwijl je slaapt, waardoor je meer inzicht krijgt in het algehele welzijn, herstel en training.