Garmin Forerunner 255 vs. Garmin Forerunner 245

1 June 2022
Garmin Forerunner 255 vs. Garmin Forerunner 245

De Garmin Forerunner 255 is de opvolger van de Garmin Forerunner 245, die in het jaar 2019 is gelanceerd. Op 1 juni 2022 lanceert Garmin de Forerunner 255 en zit boordevol nieuwe technologieën. Wat het verschil is tussen de Garmin Forerunner 255 en de Garmin Forerunner 245, lees je in dit artikel.

1. Een nieuw ochtendrapport

Om beter, verder of harder te lopen, is herstel van cruciaal belang. Daarom is het wel zo fijn om te weten dat jouw hardloophorloge je hier een fijn overzicht in geeft. De Garmin Forerunner 255 is uitgerust met een nieuw ochtendrapport. Je ziet hierdoor meteen wat het weer van de desbetreffende dag is en hoe je nachtrust, hersteltijd, trainingsstatus is. Ook zie je wat je hartslagvariatie is en je ontvangt een dagelijkse workoutsuggestie.

2. Garmin Pay™ voor contactloos betalen

Er zijn tal van situaties waar het fijn is om te weten dat je contactloos kunt betalen. Je laat vanaf nu je contant geld en kaarten thuis door de Garmin Forerunner 255 te dragen. Het hardloophorloge is voorzien van Garmin Pay™, zodat je je aankopen erg eenvoudig onderweg betaalt.

3. Een verbeterde batterijduur

De Garmin Forerunner 245 heeft een smartwatch-modus tot 7 dagen en een GPS-modus tot 24 uur voordat het hardloophorloge op moet worden geladen. Voor de Garmin Forerunner 255 is de batterijduur aanzienlijk verbetert. Het model heeft namelijk een batterijduur tot 14 dagen in smartwatch-modus en tot 30 uur in GPS-modus.

4. Het hardloopvermogen wordt voor je berekend

Je krijgt een continue vermogens-meting om de pols van hoeveel kracht je uitoefent op de weg. Let er wel op dat je in het bezit moet zijn van een Running Dynamics Pod of HRM-Pro™-monitor als je jouw hardloopvermogen wilt berekenen. Na iedere training wordt jouw huidige trainingsstatus geëvalueerd, zodat je weet of je te weinig of te veel traint.

Je hebt de keuze uit meer dan 30 ingebouwde activiteitenprofielen

Het kan natuurlijk zo zijn dat je naast hardlopen nog een andere sport beoefent. Misschien doe je aan krachttraining, je bent regelmatig op de fiets te vinden of traint in het zwembad. Je hebt de keuze uit meer dan 30 ingebouwde activiteitenprofielen en de Garmin Forerunner 255 beschikt over het triatlon activiteitenprofiel.

De bestellen in verschillende ontwerpen

Opvallend aan de Garmin Forerunner 255 is het slanke profiel. Je hebt de keuze uit in zowel een 41 mm als 46 mm behuizing. Je ontvangt dagelijks voorgestelde trainingen die na iedere run aan woden gepast op jouw herstel en prestaties. Je bent zeker van een erg nauwkeurige multi-band-satelliettracking op GPS-, GLONASS- en Galileo-netwerken. Je bent daardoor altijd zeker van superieure nauwkeurigheid voor hoe ver en hoe snel je hebt gerend, zelfs in de meest uitdagende omgevingen.