De gloednieuwe Garmin Fēnix 7!

20 January 2022
De gloednieuwe Garmin Fēnix 7!

De gloednieuwe Garmin Fēnix 7 is er! Dit model is het nieuwste multisport GPS horloge van het merk en zit boordevol baanbrekende technologieën. De inmiddels zevende variant is niet alleen geschikt voor je hardloopactiviteiten, maar ook te gebruiken als je op je racefiets te vinden bent, als je gaat hiken of een andere outdoor activiteit beoefent. We vertellen je alles over dit erg veelzijdige sporthorloge in dit artikel.

De eerste Garmin Fēnix werd tien jaar geleden voor het eerst geïntroduceerd

De Garmin Fēnix is vandaag de dag onwijs geliefd onder sporters. En dat is helemaal niet zo gek, aangezien dit sporthorloge een behoorlijke reputatie op heeft gebouwd. Wist je dat de eerste Garmin Fēnix tien jaar geleden voor het eerst werd geïntroduceerd? De inmiddels zevend variant voldoet aan Amerikaanse militaire normen voor temperatuur-, schok- en waterbestendigheid. Het model heeft een helder display en een vernieuwd, ultralicht atletisch ontwerp.

Maak kennis met verschillende nieuwe features van de Garmin Fēnix 7

De Garmin Fēnix 7 is ervoor gemaakt om zeven dagen per week te dragen. Ga je een stukje wandelen in je lunchpauze? Hardlopen na werktijd? Of stap je op je racefiets in het weekend? Je legt deze activiteiten en meer vast met de Garmin Fēnix 7. Aan de nieuwste GPS smartwatch van Garmin zijn een aantal nieuwe features toegevoegd. De belangrijkste zijn een verbeterde batterijduur, touchscreen en knoppen, een ingebouwde zaklamp, een multi-band GNSS ondersteuning, sync settings, real-Time stamina, HIIT Workouts, een visuele raceprognose (trend), multi Continent Topo Kaarten en een gen4 Hartslagmeting op de pols. De ingebouwde zaklamp is alleen verwerkt op de 7X. Bij de Fenix heeft de saffier ook automatisch Solar.

Het verschil tussen de Garmin Fēnix 6 en de Garmin Fēnix 7

Loop je op dit moment al met de Garmin Fēnix 6, dan ben je ongetwijfeld erg benieuwd naar het verschil tussen de Garmin Fēnix 6 en de Garmin Fēnix 7. Er zijn behoorlijk veel nieuwe functies en features die verschillen met de fēnix 6 serie van Garmin.

1. Bediening via het touchscreen of via buttons
Zo kun je de Garmin Fēnix 7 via het touchscreen of via buttons. De knopbediening werkt in elke omgeving en via het snel reagerende touchscreen krijg je nog sneller toegang tot selecties en functies. De fēnix 6 series bedien je alleen met buttons. Wil je graag een multisport GPS-smartwatch met touchscreen? Dan is de fēnix 7 voor jou de beste keuze!

2. Gen4 hartslagmeting op de pols
De fēnix 7 smartwatches zijn voorzien van de Gen4 polshartslagsensor. Deze optische hartslag-technologie kan zelfs onder water jouw hartslag meten zonder hartslagband. Ideaal voor de fanatieke zwemmers onder ons. Daarnaast breng je ook jouw stressniveau duidelijk in beeld en leer je ook om momenten van rust te pakken. Het verschil met de fēnix 6-series is dat deze een Gen3 hartslagsensor heeft.

3. Health Snapshot
Snel en overzichtelijk de meest belangrijkste gezondheidsgegevens vastleggen en bekijken? Dat doe je met de nieuwe Health Snapshot functie die is toegevoegd aan alle fēnix 7 modellen. Je hartslag, stressniveau, ademhalingsfrequentie en nog veel meer meet je binnen 2 minuten. Super snel en ook nog eens heel makkelijk!

4. Multi-Band GNSS ondersteuning
Via wereldwijde navigatie satelliet systemen, zoals GPS, GLONASS en GALILEO, krijg je superieure nauwkeurigheid. Met behulp van technologie, die eerst alleen beschikbaar was voor het leger, kun je nog beter navigeren. Let op: deze functie is alleen beschikbaar op de fēnix 7, 7s en 7X Sapphire Solar Edition.

5. Ingebouwde zaklamp
Ooit geprobeerd om te zoeken in het donker zonder licht? Inderdaad, dan kom je niet ver. Maar, met met de fēnix 7X Solar en Sapphire edition is je smartwatch ook voorzien van een zaklamp. Met deze LED-zaklamp kun je zelfs in het donker je workouts voltooien!

6. Real-Time Stamina
Met de nieuwe fēnix 7 series kun je beter begrijpen hoe jouw uithoudingsvermogen verandert tijdens activiteiten. Door je inspanning bij te houden, en vervolgens te beheren, kun je overbelasting aan het begin van je hardloopsessie of tijdens een sportactiviteit voorkomen. Dit is de tool om een fysieke burn-out te voorkomen!

7. Velden en schermen realtime aanpassen met Sync Setting
Het aanpassen van schermen of velden was nog nooit zo eenvoudig. Via Sync Setting kun je via Garmin Connect jouw fēnix 7 in real time aanpassen, gewoon vanaf je telefoon. De instellingen worden gelijk gesynchroniseerd tussen jouw smartphone en smartwatch. Configureren wordt op deze manier nog makkelijker. Liever via je smartwatch aanpassingen doen? Ook dat kan!

8. HIIT Workouts
Op zoek naar een smartwatch waarmee je een HIIT workout kunt bijhouden? Dan kun je met de fēnix 7 via een speciaal HIIT activiteitenprofiel aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan AMRAP, EMOM en Tabata. Het is zelfs mogelijk om het aantal rondes, werk-/rust intervallen en nog veel meer in te stellen. Dit speciale activiteitenprofiel vind je ook op de nieuwe epix (Gen 2) en natuurlijk de Venu 2 series.

9. Een batterij die nog langer meegaat
De batterij is voor veel Garmin gebruikers enorm belangrijk, en daar hebben we natuurlijk aan gedacht. Met deze smartwatch hoef je je niet in te houden. De levensduur van de batterij is aanzienlijk verlengd. En wil je nog langer doorgaan, dan kun je met de optionele Solar-functie de batterij in GPS-modus zelfs verder uitbreiden met gemiddelde 30% bij regelmatig gebruik.

 

De Fenix 7 is er in 3 formaten: 7s: 42mm, 7: 47mm, 7X 51mm. Hierdoor is er voor iedere pols en stijl de juiste smartwatch.