Review - Brooks Glycerin 19

9 May 2021
Review - Brooks Glycerin 19

‘Liz, wat is jouw favoriete hardloopschoen?’

Die vraag wordt me regelmatig gesteld. In eerste instantie wist ik nooit zo goed wat ik moest antwoorden. Dat ik gek ben op de schoenen van Brooks dat was me wel duidelijk, maar ja, welke schoen dan precies. Iedere schoen heeft zijn eigen kwaliteiten en aangezien ik werkzaam ben in de sportbranche (sportcoach, sportinstructrice, dansdocent) én daarnaast fanatiek aan triatlon doe heeft iedere schoen wel iets te bieden.

‘Uhhh…. Ik weet het niet zo goed’….

Dat was mijn antwoord een jaar geleden. Maar, inmiddels weet ik het antwoord wel. Mijn favoriete schoen is de Glycerin. Na heel wat jaren hardlopen ben ik erachter dat ik gebaat ben bij een neutrale schoen met veel support en cushioning. De nieuwe Glycerin 19 biedt mij de ondersteuning die ik nodig heb dankzij de DNA LOFT in de zool. Zo is deze schoen perfect voor mijn duurlopen, maar gebruik ik ze zelfs tijdens mijn intervaltrainingen én mijn triatlonwedstrijden. Heel breed inzetbaar dus.

De Brooks Glycerin 19

Op deze schoen heb ik inmiddels al heel wat hardloopavonturen beleefd. De ene keer heerlijk rustig door het bos, met de dauw op mijn schoenen, genietend van de opkomende zon. Maar ook tijdens de vele intense intervallen, waarbij mijn hart zowaar uit mijn borstkas bonsde, mijn gehijg het enige geluid was dat ik nog kon horen en iedere 100 meter als 10 km voelde.

Ze stonden op me te wachten in de wisselzone waar ik ze met trillende handen zo snel mogelijk aan probeerde te schieten nadat ik net op volle toeren een heel fietsparcours had afgelegd. En ze zullen er zijn voor de vele loopjes die nog gaan volgen. Mijn verzameling van hardloopavonturen is pas net begonnen en ik kan niet wachten om er nog veel meer te verzamelen!