Brooks Glycerin 16 vs. Brooks Glycerin 17

14 May 2019
Brooks Glycerin 16 vs. Brooks Glycerin 17

Brooks heeft de nieuwste Glycerin gelanceerd, namelijk de Glycerin 17. Wat zijn de verschillen tussen de Brooks Glycerin 16 en de Brooks Glycerin 17? We hebben alle verschillen voor je op een rijtje gezet.

Het bovenwerk van de Brooks Glycerin 17 heeft een update gekregen

Als je de Brooks Glycerin 16 en de Brooks Glycerin 17 naast elkaar houdt, zie je dat het bovenwerk een update heeft gekregen. Dankzij het mesh bovenwerk en de DNA Loft foam zool, is de hardloopschoen erg geliefd bij hardlopers die graag lopen met veel demping. Het vernieuwde bovenwerk heeft een strak ontwerp en ziet er gestroomlijnd uit. Uiteraard lever je niet in op de goede demping waar de Brooks Glycerin 16 bekend om staat.

Maak kennis met de interne bootie van de Brooks Glycerin 17

Zodra je de Brooks Glycerin 17 aantrekt, merk je direct dat de schoen een interne bootie heeft. De schoen sluit strak aan maar voelt niet beknellend. De juiste hoeveelheid stretch is te danken aan het mesh bovenwerk en dit draagt ook voor een groot deel bij aan een fijne pasvorm. Speciaal voor hardlopers met brede voeten en smalle voeten heeft Brooks twee extra varianten op de markt gebracht, namelijk de Brooks Glycerin 17 Wide en de Brooks Glycerin 17 Narrow. De naam zegt het eigenlijk al, deze schoenen hebben een brede lees en een smalle leest.

De hiel van de hardloopschoenen biedt voldoende ondersteuning, zodat je voeten niet gaan wrijven of glijden in de schoenen.

De verschillen tussen de Brooks Glycerin 16 en de Brooks Glycerin 17

Kijkend naar zijn voorganger, zijn er geen rigoureuze veranderingen doorgevoerd in de  Brooks Glycerin 17. De algehele pasvorm is nog steeds hetzelfde gebleven, maar het grote verschil is terug te zien in de upper. Het geperforeerde patroon heeft een aantal aanpassingen gehad en dit zorgt, samen met de OrthoLite inlegzool, voor meer comfort tijdens je run. Voor de nieuwste Glycerin 17 is dezelfde buitenzool gebruikt. Het gesegmenteerde crashpad van de hardloopschoenen verzacht iedere landing en de groeven bevorderen een natuurlijke loopstijl.